Η Red Hat λέει όχι στην πρόταση της Microsoft

Η Red Hat λέει όχι στην πρόταση της Microsoft

Η Red Hat απέρριψε οποιαδήποτε ελπίδα συμφωνίας με τη Microsoft, μένοντας σταθερή στις δηλώσεις της του περασμένου Νοεμβρίου, ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστεί σε οτιδήποτε αφορά το ανοιχτού κώδικα λογισμικό της.

Οι προθέσεις της Microsoft ξεκαθάρισαν την Παρασκευή. Θέλει μια συμφωνία διασταυρούμενης αδειοδότησης με τον μεγαλύτερο προμηθευτή Linux στην αγορά, σαν αυτές που έκανε με τις Xandros και Linspire. Όλη η ιστορία ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η Microsoft χρηματοδότησε την σχεδόν χρεωκοπημένη Novell με την δήθεν πρόθεση να επιτύχει τη συνεργασία μεταξύ λειτουργικών ανοιχτού κώδικα και προστατευμένων με copyright λειτουργικών. Η συνέχεια όμως ήταν άλλη. Ισχυρίστηκε πως η κοινότητα open source παραβιάζει 235 ευρεσιτεχνίες που κατέχει, χωρίς όμως να μπορεί να απαντήσει, σε αντίστοιχες ερωτήσεις της κοινότητας, ποιές είναι αυτές και πως τεκμηριώνεται αυτός ο ισχυρισμός.

Ωστόσο η απάντηση της Red Hat δεν σηκώνει παρερμηνείες, είναι ξερό ΟΧΙ. Και είναι ακόλουθη των απαντήσεων που έδωσαν η Mandriva και η Canonical (Ubuntu) πριν λίγες μέρες. Μένει να δούμε αν θα συνεχιστεί η τακτική αυτή ή θα υπάρξει αναδίπλωση απο τον γίγαντα του παγκόσμιου λογισμικού.

[πηγή]

Leave a Reply

Your email address will not be published.