Νέα επίθεση κατά των χρηστών του mySpace


Νέα επίθεση κατά των χρηστών του mySpace

Αυτή την φορά, η μέθοδος που ακολούθησαν οι χάκερς ήταν αυτή του phishing, καταφέρνοντας έτσι να «μολύνουν» αρκετές χιλιάδες υπολογιστές.

Το phishing αποτελεί παράνομή και εγκληματική ενέργεια στόχος της οποίας είναι η υποκλοπή ευαίσθητων και προσωπικών δεδομένων του ανυποψίαστου χρήστη. Οι επονομαζόμενοι και ως phishers λοιπόν, κατάφεραν να εγκαταστήσουν ψεύτικες μπάρες πλοήγησης στην κορυφή των προσωπικών σελίδων των χρηστών με αποτέλεσμα όσοι έκαναν κλικ πάνω τους, να ανακατευθύνονται σε κακόβουλους υπολογιστές οι οποίοι παρουσίαζαν μία ψευδή σελίδα παρόμοια με την κανονική login σελίδα του mySpace με στόχο την υποκλοπή του usenrname και του password.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη επίθεση εκμεταλλεύεται αρκετά γνωστά κενά ασφαλείας του Internet Explorer. Το ενθαρρυντικό στοιχείο πάντως είναι ότι τα κενά αυτά έχουν ήδη διορθωθεί από τα πιο πρόσφατα updates για τον δημοφιλή browser οπότε, όσοι χρήστες τα έχουν εγκαταστήσει στον υπολογιστή τους δεν κινδυνεύουν πλέον από την συγκεκριμένη απειλή.

[πηγή]

Leave a Reply

Your email address will not be published.