Επαναφορά Δεδομένων από Κατεστραμμένους Δίσκους, CD και DVD

Το Θύμα 

Επαναφορά Δεδομένων από Κατεστραμμένους Δίσκους, CD και DVD

Και εκεί που όλα πήγαιναν καλά, ξαφνικά ο υπολογιστής δεν μπαίνει στα Windows! Φωνάζετε έναν γνωστό σας, αν δεν γνωρίζεται πως να διορθώσετε το πρόβλημα , και προς έκπληξή σας αντιλαμβάνεστε ότι ο δίσκος χτύπησε.
Λέγοντας χτύπησε εννοούμε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει καθόλου. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα ο δίσκος να είναι μια χαρά και πάλι να μην μπορεί να φορτώσει τα Windows, το οποίο είναι βέβαια και το πιο σύνηθες. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα αρχεία μας υπάρχουν και μπορούμε εύκολα να τα ανακτήσουμε αν συνδέσουμε τον δίσκο σε έναν άλλο υπολογιστή. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση του χτυπημένου δίσκου και πώς μπορούμε να επαναφέρουμε τα δεδομένα?

Κατά καιρούς έχουν δημιουργηθεί κάποια φοβερά προγράμματα που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά. Πρόσφατα κλήθηκα να επαναφέρω τα δεδομένα από έναν δίσκο αυτής της εταιρίας και σας παρουσιάζω τα προγράμματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Στην περίπτωσή μου, έχοντας έναν δίσκο WD 20GB κατάφερα να επαναφέρω 48.059 αρχεία από τα 49.426 τα οποία είναι 10.8GB δεδομένων και αποτελούν το 97,2% των συνολικών δεδομένων του δίσκου. Όχι κι άσχημα!!

Κατεστραμμένα CD/DVD:

Αν δεν μπορέσετε να κάνετε τον δίσκο να δουλέψει με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να δοκιμάσετε να το κάνετε αυτόματα με κάποιο Software. Το καλύτερο πρόγραμμα, κατά την γνώμη μου, είναι το CD Recovery, που έχει δυνατότητα ανάκτησης δεδομένων ακόμα και από δίσκους BlueRay και HD-DVD! Είναι δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ!

Κατεστραμμένοι δίσκοι:

Όσο αναφορά τους δίσκους, δύο εργαλεία που σκίζουν είναι το Hard Drive Mechanic (70 $) και το MHDD το οποίο είναι και δωρεάν!!

Βέβαια, ανάλογα τον κατασκευαστή του κατεστραμμένου δίσκου υπάρχουν και τα παρακάτω εργαλεία:

  • Για δίσκους Seagate Maxtor and Quantum κατεβάστε αυτό.
  • Για δίσκους Samsung κατεβάστε αυτό ή αυτό.
  • Για δίσκους Hitachi και IBM κατεβάστε αυτό.

Ελπίζω να μην βρεθείτε ποτέ στην ανάγκη τέτοιων δεδομένων, εκτός αν δεν πρόκειται για δικό σας δίσκο!

Leave a Reply

Your email address will not be published.