Μέτριση ταχύτητας γραμμής aDSL


Εσείς Πόσο Μεγάλη Την Έχετε??Η δική μου είναι χάλια! Έχω πληρώσει DSL 24Mbit (από την Forthnet) και έχω ταχύτητα 5 – 6 Mbps!

Υπάρχει τρόπος να δείτε και εσείς την απόδοση της γραμμής σας. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ανοίγουμε κάποια από τις παρακάτω σελίδες και πατάμε να ξεκινήσει το test.
Κατά την διάρκεια του test δεν θα πρέπει να έχουμε κάποια άλλη σελίδα ανοιχτή, ούτε να κατεβάζουμε ταυτόχρονα κάποιο αρχείο. Καλό θα ήταν να έχουμε ακόμα και το MSN κλειστό.

Η χώρα μας βρίσκεται επίσημα στην 3η θέση παγκοσμίως στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας. Αυτό όμως δεν μας κάνει και ανεπτυγμένη χώρα. Πληρώνουμε για ταχύτητα 24Mbit και παίρνουμε 1Mbit. Τον τελευταίο μήνα ρώτησα αρκετούς αρχάριους τι ταχύτητα DSL έχουν και οι περισσότεροι μου είπαν με χαρά “Έγώ φίλε έχω 24Mbps!!” , αφού τους είπα να κάνουν το τεστ κατάλαβαν ότι έχουν 2 έως 6.

Τώρα ADSL 24Mbps με 20€ το μήνα!!
(αλλά αν η ταχύτητα πέσει στο μισό Mbit, δεν έχετε δικαίωμα για παράπονα. Όρος συμβολαίου στις περισσότερες εταιρίες).


Αυτό το καταραμένο το έως κάνει τη διαφορά. Οι εταιρίες παροχής internet αρνούνται να δεχτούν ότι υπάρχει πρόβλημα με την γραμμή, όταν υπάρχει έστω και η πιο αργή σύνδεση στο internet, τη στιγμή που στην αγγλία αν πέσει από τα 24 στα 20Mbit, αμέσως το διορθώνουν.


2 thoughts on “Μέτριση ταχύτητας γραμμής aDSL”

 1. Δεν γνωρίζω με ποιούς απο την Αγγλία μιλάτε, αλλά με αυτούς που καθημερινά μιλάω εγώ, είναι όλο παράπονα. Ειδικότερα στην ΒΤ όταν κάποιος πάρει τηλέφωνο και κάνει παράπονο για αργή σύνδεση, το ψωμοτύρι τους είναι η αναβάθμιση των καλωδίων.
  Το εώς 24 σημαίνει οτι η γραμμή, το μέγιστο που μπορεί να πιάσει κάτω υπο ιδανικές συνθήκες, είναι το νούμερο αυτό. Ο κόσμος επειδή κατά κανόνα δεν έχει σχέση με υπολογιστές/δίκτυα, όταν κάνει ένα συμβόλαιο με κάποιον πάροχο, το κάνει έχοντας ως γνώμονα το μέγιστο νούμερο.
  Και φυσικά όταν καταλάβει οτι είναι αδύνατον για τους περισσότερους να έχουν καθαρό 24ρι, αρχίζουν τα παράπονα.
  Σημαντικότερος παράγοντας σε ένα δίκτυο, δεν είναι η μέγιστη ταχύτητα, αλλά η γρήγορη μεταφορά. Για να έχουμε γρήγορη μεταφορά, χριαζόμαστε χαμηλό Ping.
  Είναι απείρως προτιμότερο να έχει κάποιος μια 8αρα σύνδεση με 10ms Ping, απο το να έχει 24ρα με 80ms.
  Με χαμηλό ping, έχεις γρήγορο κατέβασμα σελίδων, και πολύ περισσότερο, ανταπόκρηση στα παιχνίδια.
  Καλό θα είναι πρίν απο την αλλαγή του παρόχου, να γίνει μια έρευνα μέσω του διαδικτύου για τον πάροχο που μας ενδιαφέρει, προκειμένου να αποκτήσουμε μια σωστότερη άποψη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.