15 Σελίδες που Άλλαξαν τον Κόσμο

Ολόκληρο το Internet περιέχει περίπου 40.000.000.000 (δισεκατομμύρια) σελίδες!

Από αυτές, 15 φαίνεται να έπαιξαν καταλυτικό ρόλο, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα “The Observer“, στην πορεία της κοινωνίας της πληροφορίας.

Δηλαδή 15 σελίδες που έκαναν τους πάντες να ασχολούνται με αυτές και να τις αντιγράφουν με μανία:

Η ιστοσελίδα των δημοπρασιών. Το δημοφιλέστερο site σε παγκόσμιο επίπεδο με 168 εκατομμύρια χρήστ. Γιατί όχι; Μπορείς να αγοράσεις σχεδόν τα πάντα! Η online εγκυκλοπαίδειά μας, πλέον και στα Ελληνικά. Είναι η πρώτη δωρεάν εγκυκλοπαίδεια στον κόσμο που ανανεώνεται πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη και οι επισκέπτες της φτάνουν τις 912,000 την ημέρα.
Σήμερα έχει 500.000 συνδρομητές αλλά όταν ήταν δωρεάν είχε εγγεγραμμένους 70 εκατομμύρια χρήστες! Το Napster δημιουργήθηκε για “κατέβασμα” μουσικής δωρεάν – πριν φυσικά αρχίσουν οι μηνύσεις από τις δισκογραφικές εταιρίες. Κάθε μέρα 100 εκατομμύρια video παρακολουθούν οι χρήστες αυτής της σελίδας. Το youtube.com είναι το πρώτο site με δωρεάν βιντεάκια.
Το ηλεκτρονικό ημερολόγιό μας… Έχει 18,5 εκατομμύρια διαφορετικούς επισκέπτες και φυσικά τα blogs είναι αμέτρητα! (Ακόμα και το odys-online ανήκει σε αυτή την κοινότητα!) Η πρώτη ιστοσελίδα που ασχολήθηκε με την εξεύρεση παλιών συμμαθητών και φίλων. Η ιστοσελίδα αμέσως έγινε δημοφιλής και σήμερα έχει 15 εκατομμύρια επισκέπτες.
Γύρω στα 10 εκατομμύρια άνθρωποι εμπιστεύονται την ενημέρωσή τους σ΄ αυτή την ιστοσελίδα. Να σημειώσουμε ότι είναι το site που έκανε γνωστό το σκάνδαλο Λεβίνσκι! Ένας χώρος “συνάντησης” για φίλους της μουσικής και όχι μόνο με 100 εκατομμύρια χρήστες και 240.000 νέους χρήστες ανά ημέρα!!
Το γνωστότερο “ηλεκτρονικό” βιβλιοπωλείο. Από τις πιο πετυχημένες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ με πάνω από 35 εκατομμύρια πελάτες από 250 χώρες. Το πιο γνωστό site για τεχνολογικές ειδήσεις και Ιnternet forum στον ηλεκτρονικό κόσμο…
Μια ιστοσελίδα που ξεκίνησε από άνεργους δημοσιογράφους και σήμερα έχει εκατομμύρια επισκέπτες με θέματα κοτσομπολίστικα. Οι επισκέπτες της φτάνουν τα 3,5 εκατομμύρια το μήνα. Δωρεάν αγγελίες στο διαδίκτυο και … 4 δισεκατομμύρια κλικ το μήνα.
Η πιο γνωστή μηχανή αναζήτησης στον κόσμο (1 δισεκατομμύριο αναζητήσεις τη μέρα). Μόνο που σήμερα δεν είναι μόνο μηχανή αναζήτησης αλλά και πολλά ακόμα. Διαθέτει mail, ειδήσεις, τηλεφωνία, σύγκριση τιμών, κατάλογο στο διαδίκτυο… και πολλά ακόμα. Ο αντίπαλος του google. Επίσης μια μηχανή αναζήτησης που περιέχει τα πάντα με 3,5 εκατομμύρια κλικ την ημέρα!
Μετέφερε πέρσι 30 εκατομμύρια κόσμο αεροπορικώς! Είναι η πρώτη αεροπορική εταιρία που έδωσε τη δυνατότητα στους πελάτες της να κλείνουν απευθείας τα εισιτήρια μέσω διαδικτύου χωρίς τη μεσολάβηση ταξιδιωτικού πράκτορα. Αποτέλεσμα; Φθηνότερα ταξίδια με λιγότερες διαδικασίες!

Leave a Reply

Your email address will not be published.