Δωρεάν Τηλέφωνο μέσω Internet

VoIP σημαίνει Δωρεάν Εικονοτηλέφωνο (Skype Me!)


Το να ξέρεις τι είναι το VoIP και να μην το χρησιμοποιείς είναι σαν να πεινάς και να μην θέλεις να φας!

Αν πάλι δεν ξέρεις τι είναι, καιρός να μάθεις. Τα αρχικά “VoIP” σημαίνουν Voice over IP, αλλά αυτό είναι μία άχρηστη πληροφορία!

Σε απλά Ελληνικά VoIP σημαίνει τηλέφωνο μέσω Internet!

Είναι λίγο πιο εύκολο στη χρήση από το τηλέφωνο του σπιτιού σου. Μπορείς να μιλάς από Υπολογιστή σε Υπολογιστή, από Τηλέφωνο σε Τηλέφωνο και από Υπολογιστή σε τηλέφωνο. Μόνη προϋπόθεση: Να έχεις Internet!

Από Υπολογιστή σε υπολογιστή:

Χρειάζεσαι :

(H web camera προαιρετικά).

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις ένα πρόγραμμα που να υποστηρίζει Internet Call. Τα τηλέφωνα που μπορείς να πάρεις είναι απεριόριστης διάρκειας. Αν διαθέτεις κάποια web camera μπορείς να επιτρέψεις στους άλλους να σε βλέπουν και αντίστοιχα να βλέπεις τους άλλους. Μία καταπληκτική δυνατότητα είναι η ομαδική συζήτηση. Μπορείς δηλαδή να βλέπεις και να μιλάς σε πολλά άτομα ταυτόχρονα!

Skype

To πιο γνωστό VoIP πρόγραμμα είναι το Skype. Υποστηρίζει κλήση video που είναι και δωρεάν! Είναι κάτι σαν το MSN Messanger, μόνο που μπορείς να παίρνεις τηλέφωνο σε όλα τα τηλέφωνα είτε είναι σταθερά, είτε κινητά είτε είναι κάποιος άλλος υπολογιστής με skype! Σε κινητά και σταθερά υπάρχει χρέωση η οποία είναι ελάχιστη!

Msn

To MSN messenger σου επιτρέπει να παίρνεις τηλέφωνο αλλά υποστηρίζει και video-κλήση. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση και αν δεν το έχεις καλό είναι να το κατεβάσεις. Δεν μπορείς να πάρεις τηλέφωνο σε σταθερό η σε κινητό παρά μόνο σε άλλο υπολογιστή.

Jaxtr

Το Jaxtr σου δίνει την δυνατότητα να συνδέσεις τους διαφορετικούς λογαριασμούς MSN και Skype που έχεις μαζί με το τηλέφωνό σου και άλλες 17 υπηρεσίες όπως uTube και e-bay.
Έτσι μέσω αυτού του προγράμματος μπορείς να ελέγχεις τα πάντα!

Voip Buster

Ένα ακόμα πρόγραμμα που ξεχωρίζει είναι το VoipBuster. Ξεχωρίζει γιατί έχει πιο χαμηλές τιμές από αυτές του Skype (για τα κινητά και σταθερά τηλέφωνα) και επιπλέον σου επιτρέπει να μιλάς με 35 χώρες δωρεάν!

Από Τηλέφωνο σε Τηλέφωνο:

Χρειάζεσαι:

Ένα τηλέφωνο VoIP

Εξωτερικά είναι ίδιο με το κλασικό τηλέφωνο και κοστίζει τα ίδια, μόνο που αυτό δεν σε χρεώνει! Μπορείς να το βρεις σε όλα τα καταστήματα υπολογιστών. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσεις στην επιλογή της συσκευής για να έχεις την δυνατότητα να παίρνεις τηλέφωνα. Φυσικά, θα πρέπει να υπάρχει ασύρματο δίκτυο internet στην περιοχή που θα το χρησιμοποιήσεις.
Αν και η συσκευή του άλλου είναι τηλέφωνο Voip, μπορείτε να μιλάτε δωρεάν από κινητό σε κινητό!
Η χρήση του είναι ίδια με τα υπόλοιπα τηλέφωνα: Γράφεις τον αριθμό και καλείς.

Από Υπολογιστή σε Τηλέφωνο:

Είναι μία μίξη των άλλων δύο. Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο από ένα κινητό Voip σε ένα υπολογιστή και αντίστροφα. Επίσης μπορείς να πάρεις από υπολογιστή σε οποιοδήποτε κινητό ή σταθερό αλλά με κάποια μικρή χρέωση (μικρότερη του OTE).

Για το πώς λειτουργεί η τεχνολογία του VoIP, κάνε click εδώ.


5 thoughts on “Δωρεάν Τηλέφωνο μέσω Internet”

Leave a Reply

Your email address will not be published.