Αλλαγή Δίσκου και Μνήμης σε Ultra-Portable Laptop

Κάνε Click για να αρχίσει η παρουσίαση.

Η αλλαγή του Σκληρού Δίσκου σε έναν προσωπικό υπολογιστή είναι απλή δουλεία και υπόθεση ενός λεπτού. Στην περίπτωση που θέλουμε να αλλάξουμε δίσκο και μνήμη σε ένα laptop η διαδικασία είναι παρόμοια, απαιτώντας περισσότερη προσοχή. Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να αλλάξουμε δίσκο και μνήμη σε κάποιο ultra-portable (μικροσκοπικό) φορητό υπολογιστή?

Η διαδικασία θέλει αρκετή προσοχή και ηρεμία. Πρώτα χρειάζεται να αναλύσεις τον υπολογιστή. Δηλαδή να βρεις που είναι οι βίδες, τι δίσκο και μνήμη θέλεις να βάλεις, να προμηθευτείς τα κατάλληλα μικροσκοπικά κατσαβίδια και να κάνεις το σταυρό σου, γιατί αν κάτι πάει στραβά η αντιπροσωπεία δεν θα δεχτεί να στο επισκευάσει!!

Για να δεις την παρουσίαση κάνε click στην πρώτη εικόνα. Για να προχωρήσεις μπροστά κάνε click οπουδήποτε στο δεξί μέρος της φωτογραφίας, για να πας πίσω κάνε click οπουδήποτε στο αριστερό τμήμα της φωτογραφίας. Εναλλακτικά μπορείς να δεις την κάθε μία φωτογραφία κάνοντας click στις μικρογραφίες.

Έτσι θα πρέπει να δείχνει ο υπολογιστής μετά την εγχείρηση...!Η διαφορά των Ultra-Portable υπολογιστών με τα υπόλοιπα laptops είναι ότι τα έχουν όλα στριμωγμένα σε ένα πολύ περιορισμένο χώρο.Βήμα πρώτο, αφαίρεση μπαταρίας...Μετά την αφαίρεση της μπαταρίας, αφαίρεσε με προσοχή το πορτάκι του οπτικού δίσκου. Ίσως χρειαστεί να ξεβιδώσεις μία βίδα από το κάτω μέρος.Πολύ προσοχή πρέπει να δώσεις καθώς βγάζεις τις βίδες. Εκτός ότι δεν πρέπει να χάσεις ούτε μία, πρέπει να θυμάσαι που μπαίνει η κάθε μία (όχι, δεν είναι όλες ίδιες). 

Το συγκεκριμένο laptop έχει ένα μικρό καπάκι στο πάνω μέρος που φεύγει μόλις βγάλουμε τις πίσω βίδες.Ύστερα από τα προκαταρκτικά, αφαιρούμε με πολύ προσοχή το κάτω καπάκι. Το καπάκι δεν θα βγαίνει σε περίπτωση που έχουμε ξεχάσει κάποια βίδα..!Τα ντα....!!! Ορίστε το εσωτερικό του υπολογιστή. Όλα είναι τόσο συμμαζεμένα εκεί μέσα...!Για να γίνουν τα πράγματα λίγο πιο ξεκάθαρα...!Αυτή είναι η μνήμη RAM που θέλει αλλαγή.

Για να αφαιρέσουμε μία μνήμη, ανοίγουμε τα πιαστράκια προς την εξωτερική πλευρά και η μνήμη απελευθερώνεται.Υπάρχει η δυνατότητα να εισάγουμε και δεύτερη μνήμη για να αναβαθμίσουμε το laptop..!Για να εισάγουμε την νέα μνήμη στον υπολογιστή, την τοποθετούμε στα πλάγια και την πατάμε προς τα κάτω μέχρι να σφίξουν τα πιαστράκια.Κάνουμε με προσοχή τον δίσκο λίγο πίσω για να απελευθερωθεί. Οποιαδήποτε λάθος κίνηση μπορεί να καταστρέψει τον μηχάνημα.Μετά την αφαίρεση του δίσκου ο υπολογιστής μοιάζει κάπως άδειος..

Ο νέος δίσκος είναι στη θέση του... Μένει να ξαναβάλουμε τα πάντα στη θέση τους!!...Όλα είναι στη θέση τους. Μένει να ξαναβάλουμε το καπάκι και όλες τις βίδες στην σωστή θέση!..Φυσικά θα πρέπει να ξέρεις τον τύπο του δίσκου πριν παραγγείλεις τον καινούριο..!

Leave a Reply

Your email address will not be published.