Οργανώσου: Βάλε τα MP3 στη θέση τους..!!


Οργανώσου: Βάλε τα MP3 στη θέση τους..!!


Οργανώσου: Βάλε τα MP3 στη θέση τους..!!

Για το καλοκαίρι, το odys-online σας προτείνει δύο καταπληκτικά βιβλία. Τον πρώτο και τον δεύτερο τόμο του πως να οργανώσετε τα χιλιάδες αρχεία ήχου που έχετε στον υπολογιστή σας, εύκολα και γρήγορα.

Περίληψη βιβλίων:

Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σας πω ότι έχω 35,5Gb ή 8.548 αρχεία ήχου στον υπολογιστή μου.. Ένα πραγματικό Χάος, αν δεν γνωρίζεις πώς να τα ταξινομήσεις!

Βήμα πρώτο: Οργάνωσε τα αρχεία σε φακέλους.

1) Δημιούργησε φακέλους για τον κάθε καλλιτέχνη.

2) Φτιάξε μία εικόνα για τον καλλιτέχνη με μικρές διαστάσεις, ονόμασέ την folder.jpg και βάλ’ την μέσα στον φάκελο του εκάστοτε καλλιτέχνη.

Αν τώρα πας στον προηγούμενο φάκελο και πατήσεις Προβολή ως: Μικρογραφίες θα έχεις το παρακάτω αποτέλεσμα το οποίο είναι ένα πολύ καλό πρώτο βήμα ταξινόμησης.

Οργανώσου: Βάλε τα MP3 στη θέση τους..!!
Βήμα δεύτερο: Βάλε Tags στα αρχεία σου (αυτόματα)

Τα Tags ή metaData είναι δεδομένα που περιγράφουν τα αρχεία μας. Για παράδειγμα τα metadata ενός αρχείου μουσικής είναι κάπως έτσι:

Οργανώσου: Βάλε τα MP3 στη θέση τους..!!

Αυτά τα δεδομένα βοηθούν πολύ στην κατηγοριοποίηση των τραγουδιών. Π.χ. μπορούμε να ταξινομήσουμε τη μουσική μας ανά είδος (Genre) ή ανά χρονιά ή ακόμα και συνδυασμό αυτών.
Αυτή η διαδικασία είναι συνήθως επίπονη (προσθήκη αρχείο – αρχείο) και πολλές φορές δεν γνωρίζουμε τις πληροφορίες κάθε τραγουδιού ή άλμπουμ. Ας το κάνουμε αυτόματα λοιπόν…!!


Αν δεν μπορείς να διαβάσεις τα γράμματα, δες το video με υψηλή ανάλυση από εδώ.

*Στο παραπάνω tutorial χρησιμοποιείται το winamp, ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής και video, το οποίο μπορείς να κατεβάσεις από εδώ δωρεάν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.