Διάσημο στο Facebook έκανε τον αρχηγό της ΜΙ6 η σύζυγός του!


Ο σερ Τζον Σόουερς

Σε μία απίστευτη γκάφα υπέπεσε η σύζυγος του νέου επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Βρετανίας (ΜΙ6), σε Τζον Σόουερς, δημοσιεύοντας στο Facebook φωτογραφίες της οικογένειάς τους, ακόμα και λεπτομέρειες για το πού μένουν…
Το θέμα αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα Mail on Sunday, η οποία ενημέρωσε το Φόρεϊν Όφις και αμέσως μετά οι φωτογραφίες και τα απόρρητα -κατά τα άλλα- στοιχεία για την οικογένειά Σόοουερς «κατέβηκαν» από site.
Η πρωτοβουλία της σύζυγου του Τζόν Σόουερς να μοιραστεί με τους φίλους της στο Διαδίκτυο λεπτομέρειες για την οικογένειά της κρίθηκε ότι απειλεί την ασφάλεια τους, αλλά και την ασφάλεια της Υπηρεσίας, γράφει η Mail on Sunday.

Ο σερ Τζον Σόουερς πρόκειται να αναλάβει επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (SIS) το Νοέμβριο. Η SIS, που είναι πιο γνωστή στο ευρύ κοινό ως MI6 (Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών, Κλάδος 6) αποτελεί την κυριότερη Βρετανική υπηρεσία κατασκοπείας.

Η λαίδη Σέλεϊ Σόουερς, προβαίνοντας σε μια ενέργεια που η Mail on Sunday χαρακτήρισε «τρομακτικό ολίσθημα», δημοσιοποίησε στο Facebook οικογενειακές φωτογραφίες και εξέθεσε λεπτομέρειες για το πού ζει το ζεύγος, πού κάνει διακοπές, ποιοι είναι οι φίλοι τους και οι συγγενείς τους.

Τα στοιχεία αυτά ήταν προσβάσιμα σε οποιοδήποτε από τα αρκετά εκατομμύρια μέλη της υπηρεσίας σε όλο τον κόσμο -αλλά αφαιρέθηκαν αμέσως μόλις οι αρχές αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε.

«Υπήρξαν φόβοι ότι η τρομακτικά δυσάρεστη αυτή γκάφα μπορεί να έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια της οικογένειας και των φίλων του σερ Τζον» τόνισε η εφημερίδα.

Η Μέιλ, που δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό της το θέμα και συμπεριέλαβε κάποιες από τις φωτογραφίες στο σχετικό δισέλιδο άρθρο της, ανέφερε ότι οι πληροφορίες αυτές «θα μπορούσαν δυνητικά να αποδειχθούν πολύ χρήσιμες για εχθρικές ξένες δυνάμεις ή τρομοκράτες».
Σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει το θέμα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντέιβιντ Μίλιμπαντ είπε στο BBC: «Τώρα ξέρετε ότι φοράει μαγιό Speedo. Αυτό δεν είναι κρατικό μυστικό».

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, η αποκάλυψη προστέθηκε σε μια σειρά από «γκάφες», σφάλματα και διαρροές στο πεδίο της ασφάλειας που έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν.Leave a Reply

Your email address will not be published.