Ο κύριος Www ζήτησε συγνώμη στον κόσμο


Ο Sir Tim Berners - lee

Ο κύριος της φωτογραφίας είναι ο Sir Tim Berners-Lee. Είναι αυτός που κατασκεύασε το www και συνεπώς τον τρόπο που λειτουργούν οι σελίδες στο internet σήμερα.

Πρόσφατα, σε συνέντευξή του στην Times του Λονδίνου, ζήτησε συγνώμη για τους δύο χαρακτήρες // που υπάρχουν στις σελίδες στο intenrnet (πχ. http://odys-online.blogspot.com ). Όπως δήλωσε είναι άχρηστες και θα μπορούσε εύκολα να το είχε σχεδιάσει χωρίς αυτές. Επίσης πρόσθεσε ότι δε μπορούσε να το φανταστεί πόσο μπελά θα προκαλούσαν αυτές οι δύο γραμμούλες.

Πλέον αυτό δεν μπορεί να αλλάξει και είναι δύσκολο να δούμε σελίδες όπως “http:odys-online.blogspot.com”. Στην “απολογία” του πρόσθεσε μάλιστα και μία “πράσινη” οπτική γωνία, ότι δηλαδή το να προσθέτεις δύο κάθετους σε κάθε διεύθυνση αποτέλεσε σπατάλη χρόνου, εκτύπωσης και χαρτιού.

Ο Σερ Τιμ είναι σήμερα ο διευθυντής του World Wide Web Consortium και συνεργάζεται επίσης με τη βρετανική κυβέρνηση.Το 2004 δέχτηκε το βραβείο “Millennium Technology Prize” που θεωρείται το κορυφαίο βραβείο τεχνολογίας στον κόσμο, το οποίο έχει δοθεί σε μόλις ακόμα δύο άτομα.Leave a Reply

Your email address will not be published.