Τι είναι η Αδρανοποίηση και γιατί την χρειάζεσαι!! (Hibernate)


Αδρανοποίηση Υπολογιστή. Hibernate

Είναι μια απλή τεχνολογία που κάνει τον υπολογιστή σου να κλείνει χωρίς να σταματήσεις τη δουλειά σου στη μέση.

Πότε σου χρειάζεται:
Κάθε φορά που φεύγεις από τον υπολογιστή και δεν έχεις χρόνο να αποθηκεύσεις όσα κάνεις.

Δουλεύοντας στον υπολογιστή έχεις πολλά ανοιχτά προγράμματα, όπως το Msn, το Firefox με το Facebook ανοιχτό, το Media Player για να ακούς μουσική, ίσως και το Word γιατί γράφεις μία εργασία.

Αυτή η τεχνολογία σου δίνει την δυνατότητα να κλείσεις τον υπολογιστή και όταν τον ανοίξεις όλα να είναι όπως πριν. Τα προγράμματα στη θέση τους και η μουσική να ξεκινάει από το σημείο που σταμάτησε.

Πώς θα το κάνεις στα Window XP:
Θα πας: Έναρξη ► Τερματισμός
Στην οθόνη που βγαίνει για να επιλέξεις ανάμεσα σε Κλείσιμο, Επανεκκίνηση και Σε αναμονή, κράτησε πατημένο το πλήκτρο “Shift ⇧” και στη θέση της Αναμονής θα εμφανιστεί η Αδρανοποίηση.

Αδρανοποίηση Υπολογιστή. Hibernate

Πώς θα το κάνεις στα Windows Vista και στα Windows 7:
Θα ανοίξεις το μενού “Έναρξη” και θα πατήσεις στο βελάκι δίπλα στην απενεργοποίηση. Εκεί θα βρεις την επιλογή Αδρανοποίηση.

Αδρανοποίηση Υπολογιστή. Hibernate

Όταν το πατήσεις, ο υπολογιστής θα κλείσει κανονικά. Όταν όμως ξανανοίξεις το μηχάνημά, αντί για την οθόνη που ξεκινούν τα Windows, θα δεις κάτι διαφορετικό, η οθόνη θα λέει ότι  τα Windows επανέρχονται.

Τι Κερδίζεις:

  • Δεν χρειάζεται να ξανανοίξεις όλα τα προγράμματα που είχες ανοιχτά κάθε φορά,
  • Κερδίζεις χρόνο γιατί ο υπολογιστής κλείνει πιο γρήγορα και ανοίγει σε 50% λιγότερο χρόνο.

Πως λειτουργεί:
Αντιγράφει ότι υπάρχει στη μνήμη Ram σε ένα ειδικό αρχείο στον Σκληρό Δίσκο. Όταν ξανανοίξεις τον υπολογιστή, μεταφέρει ότι έχει το ειδικό αρχείο πίσω στη μνήμη Ram.
H μνήμη Ram διαγράφεται όταν κλείσει ο υπολογιστής, έτσι δεν μπορούν να αποθηκευτούν ρυθμίσεις ή τα ανοιχτά προγράμματα σε αυτή τη μνήμη. Γι αυτό αποθηκεύονται τα πάντα στην μόνιμη μνήμη του υπολογιστή, τον σκληρό δίσκο.


Ενεργοποίηση της Αδρανοποίησης:
Κάποιοι υπολογιστές ίσως να μην έχουν την επιλογή ενεργοποιημένη (κανείς δεν ξέρει γιατί). Η ενεργοποίησή της γίνεται από τον Πίνακα Ελέγχου. Από το εικονίδιο “επιλογές ενέργειας”, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Αδρανοποίηση” και την ενεργοποιούμε πατώντας το κουτάκι.
Για να είναι σε θέση ο υπολογιστής να Αδρανοποιηθεί δεν χρειάζεται επανεκκίνηση, μπορεί να γίνει αμέσως μετά την εφαρμογή των ρυθμίσεων.

Αδρανοποίηση Υπολογιστή. Hibernate

Ακύρωση της Επαναφοράς:
Στα Windows Vista και στα Windows 7 δίνεται η δυνατότητα της ακύρωσης της επαναφοράς. Δηλαδή, όταν τον σύστημα επανέρχεται από την αδρανοποίηση, μπορούμε να το ακυρώσουμε και να πούμε στα Windows να ξεκινήσουν κανονικά.

Ενώ φορτώνουν τα Vista/7 πάτησε το πλήκτρο Space. Θα εμφανιστεί ένα μενού που σε ρωτάει αν θέλεις να ξεκινήσεις από την αρχή ή όχι.


Leave a Reply

Your email address will not be published.