10 Κανόνες για να μην Ψήσεις το κεφάλι σου…

 

10 Κανόνες για να μην Ψήσεις το κεφάλι σου...

Τα κινητά επικοινωνούν με μικροκύματα, το ίδιο και οι φούρνοι μικροκυμάτων για να ζεσταίνουν τα φαγητα. Ευτυχώς είναι σε μικρότερη ένταση και έτσι δεν ψηνόμαστε εύκολα!

Παρακάτω θα βρείτε 10 κανόνες για να μην ζεσταίνετε το κεφάλι σαν να ήταν το φαγητό σας:

1. Κάθε φορά που θέλετε να μιλήσετε στο τηλέφωνο, ειδικότερα αν πρόκειται για μία κλήση που θα διαρκέσει αρκετή ώρα, απαραίτητο είναι να χρησιμοποιείτε αξεσουάρ, που επιτρέπουν να μην ακουμπά η συσκευή στο κεφάλι σας, bluetooth ή έστω handsfree. Αν δεν έχετε, επιλέξτε την ανοιχτή ακρόαση για να συνομιλήσετε. Γενικότερα πάντως, αποφύγετε τις μακροχρόνιες κλήσεις.

2. Το κινητό πρέπει να μένει όσο το δυνατόν πιο μακριά από το σώμα μας. Αποφεύγετε να το έχετε στην τσέπη σας, ιδίως σε αυτήν του πουκαμίσου ή του σακακιού. Προτιμήστε μία θήκη προστασίας. Κυκλοφορούν δεκάδες στην αγορά.

3. Ελαχιστοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερο τη χρήση του κινητού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις αγροτικές περιοχές και γενικά οπουδήποτε βρίσκεστε μακριά από κεραίες. Έρευνα έχει δείξει ότι η αναζήτηση σήματος εκπέμπει «γερές» δόσεις ακτινοβολίας.

4. Προσπαθήστε να αφήσετε κλειστό το κινητό σας μέχρι τη στιγμή που θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε.

5. Αποφύγετε τις κλήσεις όταν βρίσκεστε μέσα σε κτίρια, ειδικά αν είναι κατασκευασμένα από χάλυβα.

6. Να προτιμάτε το σταθερό τηλέφωνο από το κινητό, όταν στη διάθεσή σας είναι και τα δύο.

7. Προτιμάτε να στέλνετε γραπτά μηνύματα, όποτε αυτό μπορεί να υποκαταστήσει μια συνομιλία από το κινητό.

8. Απερίσκεπτη είναι η αγορά κινητού σε ανηλίκους. Κυρίως τα μικρότερα παιδιά αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο από την ακτινοβολία, αφού τα κρανία τους είναι λεπτότερα από των ενηλίκων.

9. Να μην επιτρέπετε στο παιδί σας να κοιμάται με το κινητό στο προσκέφαλό του ή γενικά οπουδήποτε δίπλα στο κρεβάτι του. Το ίδιο να κάνετε και εσείς.

10. Να ζητάτε πάντα να δείτε τα χαρτιά που πιστοποιούν την ασφάλεια της καινούργιας σας συσκευής.

 

2 thoughts on “10 Κανόνες για να μην Ψήσεις το κεφάλι σου…”

  1. >Πολυ σωστα!! Και κατι που πρεπει να ξερει ο κοσμος ειναι οτι διπλασιαζοντας την αποσταση μας απο το κινητο υποτετραπλασιαζουμε την ισχυ της ακτινοβολιας που δεχομαστε! Οποτε και λιγο απομακρυσμενο να ειναι το κινητο απο το αυτι μας ειναι πολυ καλυτερα απο το να το εχουμε κολλημενο σ' αυτο!

    Ευχαριστω πολυ για την προσκληση στο google wave!

Leave a Reply

Your email address will not be published.