Μονωτικά θορύβου. Ο πιο εύκολος τρόπος να καταστρέψεις τις συσκευές σου

 

Μονωτικά θορύβου. Ο πιο εύκολος τρόπος να καταστρέψεις την συσκευή σου

Υπάρχει μία τάση για αθόρυβους υπολογιστές τα τελευταία χρόνια, και λογικό όλο αυτό γιατί ποιος θέλει το δωμάτιο να έχει φασαρία σαν να απογειώνεται αεροπλάνο. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να μειωθεί η φασαρία που κάνει ένας υπολογιστής. Αναφορικά αυτοί είναι:

  • Συσκευές που γενικά δεν κάνουν θόρυβο
  • Μονωτικά θορύβου από τη μέσα πλευρά στο κουτί του υπολογιστή (εικόνα)
  • Μονωτικά για συσκευές μέσα στον υπολογιστή

Ας δούμε λίγο το τελευταίο. Πρόκειται για λαστιχένια υλικά που μπαίνουν ανάμεσα στον σκληρό δίσκο ή το τροφοδοτικό και την θήκη του υπολογιστή. Έτσι δεν μεταδίδεται η δόνηση από την συσκευή στο κουτί, με αποτέλεσμα να μειώνεται αρκετά η παραγωγή θορύβου.
Παράδειγμα τέτοιων μονωτικών: τροφοδοτικού, σκληρού δίσκου.
Αυτά τα προϊόντα, όπως φαίνεται και στις εικόνες, έρχονται με πλαστικές βίδες για να μην μεταφέρεται από εκεί η δόνηση.

 

Αυτά τα μονωτικά μπορούν να είναι η αιτία που θα καεί η συσκευή σου.

Πως γίνεται αυτό:
Οι υπολογιστές λειτουργούν με συνεχές ρεύμα, όπως και τα περισσότερα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά κυκλώματα σε κινητά, αυτοκίνητα, καράβια, αεροπλάνα, τηλεοράσεις κτλ..
Όλες αυτές οι συσκευές, για να λειτουργήσουν χρειάζονται γείωση. Τόσο το τροφοδοτικό όσο και οι σκληροί δίσκοι καθώς και όλες αυτές οι συσκευές, χρειάζονται μια αρκετά μεγάλη μεταλλική επιφάνεια για να τη χρησιμοποιήσουν ως γείωση. Τα αμάξια χρησιμοποιούν ολόκληρο το αμάξι ως επιφάνεια γείωσης, το ίδιο στα αεροπλάνα και τα πλοία. Οι τηλεοράσεις & οι υπολογιστές έχουν μεταλλικούς σκελετούς οι οποίοι έχουν εκτός τον άλλων, και αυτή τη χρήση.
Βάζοντας ένα μονωτικό θορύβου, ουσιαστικά εκτός από τη μη-μετάδοση του θορύβου, υπάρχει και μείωση της γείωσης από την συσκευή (τροφοδοτικό, σκληρός δίσκος κτλ). Αποτέλεσμα, όταν χρειαστεί μεγάλο ποσό ρεύματος να γειωθεί, δεν μπορεί. Αποτέλεσμα να καεί η συσκευή!

Πως διορθώνεται:
Τα προϊόντα αυτά είναι άκακα, αν ξέρεις να τα χρησιμοποιείς. Αφού το τοποθετήσεις, πάρε ένα μικρό καλωδιάκι και βίδωσέ το με κάποιο τρόπο πάνω στη συσκευή (ένα σημείο στο μεταλλικό της μέρος) και το άλλο τμήμα βίδωσε το στον σκελετό του υπολογιστή. Το καλώδιο δεν χρειάζεται να είναι χοντρό, αρκεί να είναι περίπου στο ίδιο πάχος με τις καλωδιοταινίες που υπάρχουν μέσα στον υπολογιστή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.