Πρόβλημα ασφαλείας στο Avast Antivirus


ΠΡΟΣΟΧΗ σε όσους χρησιμοποιούν το AVAST antivirus

Όσοι έχετε Avast antivirus (κοντά 100 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως) ίσως ειδοποιηθήκατε για επίθεση με Trojan στον υπολογιστή σας. Ειδικά εάν είχατε ανοιχτό τον υπολογιστή σας από το βράδυ χτες 2 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα 3 Δεκεμβρίου μπορεί να έχετε το πρόβλημα.

Το Avast θα σας ειδοποιεί για πολλούς ιούς σε διάφορα προγράμματα με το όνομα Win32:Delf-MZG”, ακόμα και στην μνήμη (super πρόβλημα). Μετά την αναγνώριση θα σας ζητήσει να διαγράψετε ή να μετακινήσετε το αρχείο. Προσωπικά μου αναφέρθηκαν πάνω από 20 αρχεία με το συγκεκριμένο trojan.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να ορίζουμε σάρωση για ιούς κατά την εκκίνηση. Όχι όμως για το χτεσινό. Πρόκειται για ανθρώπινο σφάλμα σε μία από τις ανανεώσεις του avast η οποία καταλάβαινε φυσιολογικά αρχεία ως Δούρειους Ίππους (Trojan).

Σε όλα αυτά τα μηνύματα για ιούς μην κάνετε καμία δράση (click στο X του παραθύρου της ειδοποίησης)

Πως να το φτιάξεις:
Δεξί click στο εικονίδιο του avast
Ενημέρωση (Update)
και κάντε και τις 2 επιλογές που έχει.

Αν δεν διορθωθεί:
Από το site της Avast, κατεβάστε ξανά το antivirus, και επιλέξτε Repair κατά την εγκατάσταση.
Επανεκκίνηση και όλα Ok.

Αν είχατε κάνει κάτι για την επίθεση:
Αν είχατε μεταφέρει αρχεία του ιού στο κιβώτιο, η προτεινόμενη επιλογή του Avast, μπορείτε να τα επαναφέρετε με αυτές τις οδηγίες από το επίσημο site της avast

Σε περίπτωση που επιλέξατε να σβήσετε τα αρχεία της επίθεσης, το μόνο που θα καταφέρατε είναι να καταστρέψετε κάποιο από τα προγράμματα του υπολογιστή σας.

Περισσότερα για το συμβάν εδώ.


Leave a Reply

Your email address will not be published.