Δωρεάν τηλέφωνα μέσω skype ΧΩΡΙΣ υπολογιστή

 

Δωρεάν τηλέφωνα μέσω skype χωρίς υπολογιστή

Αυτή η οικονομική κρίση μας έχει φάει όλους. Οι Έλληνες, γνωστοί αγωνιστές (βλέπε 1821, 1940, 2010), καταφέρνουμε πάντα να επιβιώνουμε. Αυτό το άρθρο παρουσιάζει μία συσκευή που μπορεί να βοηθήσει την τσέπη μας.

Την υπηρεσία skype λογικά την γνωρίζετε, είναι κάτι παρόμοιο με το msn με πολύ καλύτερη απόδοση στην μετάδοση φωνής και εικόνας. Οι κλήσεις από skype σε skype είναι δωρεάν, οι υπόλοιπες χρεώνονται με πολύ χαμηλές τιμές. Η εταιρία είναι από τις πολύ ταχύτατα αναπτυσσόμενες, τα κεντρικά της οποίας βρίσκονται στο Λουξεμβούργο.

Τι προσφέρουν τα πακέτα double play
Έχουμε όλοι στο σπίτι. Είναι συνδυασμός internet και τηλεφώνου με δωρεάν προπληρωμένες τις κλήσεις προς σταθερά, πληρώνοντας κοντά 40€ το μήνα. Το κακό είναι ότι πληρώνουμε 15€ από αυτά για τις δωρεάν προπληρωμένες κλήσεις προς σταθερά, τη στιγμή που πραγματοποιούμε ελάχιστες από αυτές.

Οικονομία τσέπης vs Οικονομική κρίση
Οι περισσότερες εταιρίες έχουν πακέτα όπου οι κλήσεις προς σταθερά χρεώνονται χωρίς να είναι προπληρωμένες, βέβαια αυτές οι κλήσεις είναι λίγο τσιμπημένες!!

Που κολλάει το skype
Τη στιγμή που οι εταιρίες θέλουν 15€ το μήνα για απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά μέσα στην Ελλάδα, η εταιρία skype προσφέρει το ίδιο με 4,5€ το μήνα. Για όσους καλούν στο εξωτερικό τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα, γιατί αντί για τις τρελές τιμές (ανά λεπτό) το skype προσφέρει το ίδιο με λιγότερο από 10€ το μήνα για όσες κλήσεις θέλετε, σε όποιες χώρες θέλετε, όσης διάρκειας θέλετε!!

Βέβαια το skype, όπως και το msn είναι προγράμματα και δεν βολεύει να καθόμαστε στον υπολογιστή για να πάρουμε τηλέφωνο. Βολεύει περισσότερο ο καναπές την ώρα που βλέπουμε τηλεόραση!!

Γι’ αυτό κατασκευάστηκαν τέτοιου είδους συσκευές
Χρησιμοποιούν την υπηρεσία του skype, χωρίς τη χρήση υπολογιστή. Δηλαδή μιλάμε από το μπαλκόνι, σε όποιο μέρος της Ελλάδας για όσες ώρες και όσα τηλέφωνα θέλουμε με 4,5€ το μήνα, αντί 15€. Αυτό σημαίνει το λιγότερο 11€ το μήνα κέρδος στην τσέπη μας. Στον ένα χρόνο το κέρδος φτάνει τα 130€. Η συσκευή όμως κοστίζει μόλις 110.

Αγοράσαμε μία..
Η συσκευή που αγοράσαμε είναι η Rtx dualphone 3088, η οποία υπάρχει σε χαμηλότερες τιμές σε αρκετά ελληνικά καταστήματα. Το κουτί περιείχε τα παρακάτω αντικείμενα: Μία βάση φόρτισης της συσκευής, την συσκευή και την βάση σύνδεσης με τα δίκτυα τηλεφώνου/internet. Ακολουθούν εικόνες..

Δωρεάν τηλέφωνα μέσω skype χωρίς υπολογιστήΔωρεάν τηλέφωνα μέσω skype χωρίς υπολογιστή
Δωρεάν τηλέφωνα μέσω skype χωρίς υπολογιστήΔωρεάν τηλέφωνα μέσω skype χωρίς υπολογιστήΔωρεάν τηλέφωνα μέσω skype χωρίς υπολογιστή

Τι ιδιαίτερο έχει η συσκευή?
Συνδέεται πάνω στο modem και στο τηλεφωνικό δίκτυο ταυτόχρονα, και μπορεί να δεχτεί κλήσεις τόσο από το κανονικό δίκτυο τηλεφώνου, όσο και από το skype. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξουμε όταν παίρνουμε τηλέφωνο ποιο δίκτυο θα χρησιμοποιήσουμε, αυτό του skype ή αυτό του τηλεφώνου.

Έχει επίσης όλα τα γνωστά, αναμονή, διάφορα ringtone, τεχνολογία dect (για να μην μπορούν να κλέψουν τη συνομιλία μας), και άλλα πολλά. Η μπαταρία του κρατάει για 10 έως 100 ώρες.

Πως το συνδέω
Είναι το σημείο που μου έκανε την περισσότερη εντύπωση. Απλά βάζεις τα καλώδια!! Είναι τόσο απλό που παραξενεύτηκα. Φαντάστηκα ότι θα ήθελε μερικές ώρες ψάξιμο για το πως θα πρέπει να κάνω forward το port του skype το οποίο θα μου έπαιρνε άλλη τόση ώρα να το βρω… Το μόνο που απαιτείται είναι το σπίτι μας να έχει Internet!!

Πως πληρώνω

Μέσω του skype.com υπάρχει τρόπος τόσο για πάγια πληρωμή τόσο για προπληρωμένα 10€. Εύκολο και αυτό το βήμα.

Συμπεράσματα
Είχα πολλές επιφυλάξεις, δεν είχα τη σιγουριά ότι αυτό το πράγμα θα λειτουργήσει, δεν ξέρω κάποιον που να το έχει κάνει ήδη. Όμως, τα κατάφερα εύκολα και γρήγορα. Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω να κερδίζω χρήματα. Η απόσβεση γίνεται μέσα σε λιγότερο από 1 χρόνο, αν δεν κάνουμε συχνά τηλέφωνα, ενώ για τις οικογένειες που του δίνουν και καταλαβαίνει η απόσβεση μπορεί να γίνει σε λιγότερο από 6 μήνες.

Σημείωση: Τα 15€ κέρδος το μήνα έχουν να κάνουν με τα αντίστοιχα πακέτα forthnet και otenet. Η πρώτη έχει το double play με 40€ και το forthnet economy με 25, ενώ η δεύτερη έχει το πακέτο Connex Talk που χρεώνεται 25€ ανά 2μηνο.

16 thoughts on “Δωρεάν τηλέφωνα μέσω skype ΧΩΡΙΣ υπολογιστή”

 1. >και εγώ το είχα ακούσει αλλά δεν ήξερα κανέναν π το είχε κάνει..
  σε ένα σημείο λες "η οποία υπάρχει σε χαμηλότερες τιμές σε αρκετά ελληνικά καταστήματα" και γιατί το πήρες από έξω;; και σ έκαναν κ 6 μέρες και όλα τα παρελκόμενα π έγραψες στο προηγούμενο άρθρο;; τι κέρδισες;;

 2. >Δυστυχώς το πήρα από Ελλάδα…
  Για κανέναν άλλο λόγο πέραν του οικονομικού.

 3. >Να κάνω κι εγώ τώρα κάποιες…χαζές ερωτήσεις ίσως…. διότι δεν έχω ιδέα από αυτά.

  1. Κάνεις κλήσεις με αυτό σε σταθερά, στα κινητά???

  2. Μπορώ αν πάρω να κάνω κλήσεις μέσω skype οκ, μπορώ όμως να ζητήσω από φορθνετ μόνο ιντερνετ και να κάνω διακοπή του τηλεφώνου?

  3. Νούμερο τηλεφώνου μετά? Τι νούμερο θα έχω?

  Ίσως να είναι χαζές οι απορίες μου το ξέρω αλλά μπερδεύτηκα….

 4. >@ar_ia:

  0. δεν είναι χαζές οι ερωτήσεις σου

  1. κάνεις κλήσεις όπου θέλεις, μάλιστα σε ρωτάει ποιο δίκτυο θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Είναι κανονικό τηλέφωνο + skype μαζι!

  2. αντι για το double play ζήτα πληροφορίες για το πακέτο forthnet economy. Έχεις κανονικά γραμμή τηλεφώνου με τον ίδιο αριθμό. Αν πάρεις τηλέφωνο χρεώνεσαι μόνο την κλήση. Αν βάλεις economy+skype δεν πληρώνεις καμία κλήση εκτός του παγίου στο skype.

  3.Απαντήθηκε στο 2.

  (μ'αρέσει που τα σχόλιά σου είναι δομημένα!)

 5. >Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
  Ωστόσο έχω ακόμη μία ερώτηση αν το γνωρίζεις….

  Με το iphone μπορώ να κάνω κλήσεις μέσω skype δίχως να χρεώνομαι η πληρώνοντας πάλι κάποιο πάγιο ίσως…?

 6. >Στο iPhone μπορείς να βάλεις την εφαρμογή skype και να τηλεφωνείς δωρεάν ΜΟΝΟ όταν είσαι σε δίκτυο WiFi. Αν καλέσεις μέσω skype χρησιμοποιώντας το 3G ή το internet μέσω GSM η χρέωση θα είναι ανυπόφορη για την τσέπη σου..

 7. >Να μπορουσε να πειστει και η μανα μου..

  δεν ειναι να μπαινεις στον κοπο.
  Οταν μεινω μονος μου, δεν το συζητω!

 8. >Πες πολύ απλά στη μητέρα σου να διαλέξει ένα από τα παρακάτω:
  – δωρεάν την θέρμανση ενός μήνα για τον επόμενο χειμώνα
  – δωρεάν τα ασφάλιστρα μιας μηχανής
  – 2 επισκέψεις δωρεάν σε γιατρό τον χρόνο
  – Δωρεάν ρεύμα από τη ΔΕΗ για ένα μήνα
  – Δωρεάν ένα λογαριασμό κινητού
  – Δωρεάν ένα σέρβις αυτοκινήτου το χρόνο
  – Δωρεάν όλη την κατανάλωση νερού για όλο τον χρόνο!

  Επίσης ρώτα την σε ποιο τμήμα θα επέστρεφε 100€ αν τα έβλεπε να πέφτουν από την τσέπη της στο δρόμο…

 9. παρακαλώ έχεισ να προτεινεις καποιο καλο τηλεφωνο skype στην ελλαδα και σε προσιτη τιμη?
  Ευχαριστω, Γιάννης

 10. να ρωτήσω και εγώ κατι, έχω ιντερνετ μέσω usb stick και μέσω ενός αντάπτορα έχω internet σε όλο το σπίτι. Δεν έχω σταθερό τηλέφωνο (δεν το χρειάζομαι). Μπορούν να με καλούν στο skype από την στιγμή που δεν υπάρχει αριθμός τηλεφώνου? Και εάν ναι με ποιον τρόπο?
  Ευχαριστώ και καλή χρονιά

  1. Το skype είναι υπηρεσία σαν το Messenger (msn) της Microsoft. Η μεταφορά δεδομένων γίνεται από το internet και κατ’ επέκταση δεν σχετίζεται με τις τηλεφωνικές γραμμές.
   Το skype-phone μπορεί ωστόσο να δέχεται κλήσεις τόσο από σταθερά (αν υπάρχει γραμμή) αλλά και από skype μέσω internet. Τώρα, αν κάποιος χωρίς υπολογιστή θέλεις να μπορεί να σε πάρει, θα πρέπει να ζητήσεις από την Skype να αγοράσεις “αριθμό” στο τηλέφωνο σου. Με τον δωρεάν λογαριασμό έχεις “όνομα” στο οποίο μπορούν να σου τηλεφωνούν.

  2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.ΜΟΛΙΣ ΕΒΑΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ΣΤΙΚΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΑΝΤΑΠΤΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ Σ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 11. Φιλε μου αν εχω 4 τηλεφωνα στο σπτι πρεπει ν παρω 4 τετοιες συσκευες??σε ευχαριστω γ την ενημερωση

  1. Εξαρτάται από πόσες συσκευές θέλεις να μιλάς. Αυτές που έχεις ήδη δεν χρειάζεται να καταργηθούν, θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά από το τηλεφωνικό δίκτυο.
   Θα πρέπει να αγοράσεις όσες θέλεις εσύ για να χρησιμοποιείς.

 12. δε μου λες φιλε το συγκεκριμενο εχει και ελληνικο menu?

Leave a Reply

Your email address will not be published.