Τα 15 Kαλύτερα Gadget της δεκαετίας

 

iphone
Συγκεντρώσαμε τα 15 καλύτερα gadgets από το 2000 μέχρι το 2010. Πολλά είναι αναμενόμενα όπως το πρώτο, δηλαδή το..
Apple iPod

Τι μπορείς να πεις για ένα iPod? Έσωσε την Apple, βοήθησε στο θάνατο της μουσικής βιομηχανίας και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος ακούει μουσική.

ipod

 

Samsung Flatscreen Televisions

Η επίπεδη οθόνη υψηλής ανάλυσης έχει τους τηλεθεατές κολλημένους πάνω της και μερικούς από την βιομηχανία των μέσων σε αδράνεια. Το Hollywood φοβάται πως ο κόσμος δεν θα βγαίνει πλέον από το σπίτι του να πηγαίνει στον κινηματογράφο και ότι ο κόσμος θα προτιμάει να μένει στο σπίτι του και να απολαμβάνει τις μεγάλες οθόνες του. Η Samsung είναι η πρωτοπόρα εταιρία στις πωλήσεις τηλεοράσεων υψηλής ανάλυσης. Στην πραγματικότητα όμως , αυτό είναι όλη η αγορά για της επίπεδες οθόνες υψηλής ανάλυσης.

Samsung LCD

 

Garmin GPS

Οι συσκευές GPS έχουν αρχίσει να δίνουν το παρών στα αυτοκίνητα στο τέλος της δεκαετίας με την Garmin να έχει πουλήσει εκατομμύρια από αυτά. Τα “έξυπνα” τηλέφωνα είναι έτοιμα να “ποδοπατήσουν” την αγορά, αλλά αυτά τα gadgets έχουν ακόμα μερικά χρόνια πριν γίνουν ξεπερασμένα.

Garmin GPS

 

Research In Motion BlackBerry

H Research in Motion ήταν ένας από τους πρωτοπόρους των πρώιμων “έξυπνων τηλέφωνων” χάρη στην απίθανη υπηρεσία e-Mail πραγματικού χρόνου που είχε. Το BlackBerry Curve είναι ακόμα το καλύτερο σε πωλήσεις “έξυπνο” τηλέφωνο στην αγορά.

BlackBerry

 

Toyota Prius

Υπάρχει μόνο ένα Υβριδικό (αυτοκίνητο) που αξίζει, το Prius. Όλα τα άλλα απλά τρέχουν να το φτάσουν. Εφευρέθηκε στο τέλος της δεκαετίας του 90 αλλά μπήκε σε παραγωγή αυτή τη δεκαετία. Το Prius έχει μείνει εδώ και καιρό ως Top στις πωλήσεις της Toyota.

Prius

 

TiVo DVR

Έως ένα σημείο στην δεκαετία η λέξη TiVo έτεινε να γίνει ρήμα. Εάν ήσουν έξω από το σπίτι μπορούσες να γράψεις ότι έχανες και να το δεις αργότερα. Το 2008, τα εισοδήματα του TiVo ήταν 273 εκατομμύρια δολάρια. Αναλυτές περιμένουν ότι οι πωλήσεις θα μειωθούν. Ένας από τους λόγους είναι ότι οι εταιρίες καλωδιακής τηλεόρασης φτιάξανε την ίδια λειτουργία στα κουτιά της καλωδιακής τηλεόρασης, τώρα ακούμε περισσότερο “DVRing”(digital video recording) από ότι “TiVoing”. Το TiVo όμως έχει ακόμα αρκετές πατέντες κλειδιά, οπότε δεν θα το παραβλέπαμε αυτό. Το TiVo ποιο πολύ εμφανίστηκε στην Aμερική και όχι στην Ελλάδα.

TiVo

 

USB Thumb Drive

Μια επαναστατική συσκευή που δεν σεβόμαστε καθόλου. Θυμάστε την πρώτη φορά που είδατε ένα? Ήταν αφάνταστο το μέγεθος των δεδομένων που αυτός ο μικρός τύπος θα μπορούσε να μεταφέρει. Επίσης έκανε την δουλειά ή το σχολείο πολύ ευκολότερο εφόσον μπορείς να μεταφέρεις όλα σου τα έγγραφα μαζί σου. Η τιμή έχει ξεπέσει από τα 70€ έως και δωρεάν. Είδαμε τα πρώτα thumb drives(flashακια) την άνοιξη του 2000 σε μεγέθη 16-32Mb και σήμερα έχουν φτάσει τα 32Gb…

USB

 

Amazon Kindle

Είναι το καλύτερο σε πωλήσεις αντικείμενο του Amazon, αλλά δεν μοιάζει να είναι από αυτή την δεκαετία. Είναι γκρίζο, θλιβερό και σε περιορισμένες ποσότητες. Ένα καυτό αντικείμενο για την ώρα, αλλά δεν έχουμε πειστεί ότι η Amazon θα έχει τον έλεγχο της αγοράς στα tablet/e-reader σε τρία χρόνια.

Kindle

 

Nintendo Wii

Όταν όλες οι άλλες εταιρίες σκάβανε βαθύτερα στο να “στολίσουν” τα παιχνίδια τους με γραφικά, η Nintendo αποφάσισε να βελτιώσει τον τρόπο παιχνιδιού. Έξυπνη κίνηση. Το Wii έχει πουλήσει 56,6 εκατομμύρια κονσόλες μέχρι τον Οκτώβριο. Εξίσου μεγάλης σημασίας, έβαλε τις ανταγωνίστριες Microsoft και Sony να αγωνίζονται για να κάνουν και αυτοί παιχνίδια βασιζόμενα στην κίνηση.

Wii

 

Nikon D1

Αυτή είναι η Nikon D1, η πρώτη ψηφιακή SLR που πραγματικά αντιγράφει το φιλμ. Η Nikon την προώθησε το 1999. Η Cannon προώθησε την αντίπαλη της D1 ένα χρόνο αργότερα.
Με την εμφάνιση του DSLR και τη φήμη του “σημάδεψε και τραβά” των ψηφιακών μηχανών, οι μέρες που εκτυπώναμε το φιλμ τελειώνουν.

Nikon D1

 

Pure Digital Flip

Η κάμερα της επιλογής για εμπνευσμένους πολίτες-δημοσιογράφους όπως επίσης ένα εύχρηστο κομμάτι τεχνολογίας για ανθρώπους που “Συλλέγουν” αναμνήσεις. Μια ανατρεπτική αναβάθμιση από τις κάμερες του 90′. Πάνω από 2 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι το 2007, μέχρι την πώληση της επιχείρησης στην Cisco για 590 εκατομμύρια δολάρια.

Pure Digital Flip

 

Sony Playstation 2

Το Playstation 2 της Sony “έκανε σέντρα” στην δεκαετία ξεκινώντας τον Μάρτιο του 2000 στην Ιαπωνία. Ισοπέδωσε τους ανταγωνιστές πουλώντας 138 εκατομμύρια μονάδες μέσα στην δεκαετία. Όταν ξεκίνησε, ο βασικός ανταγωνιστής ήταν το Sega Dreamcast. Δεν ήταν μόνο μια συναρπαστική εμπορική παιχνιδομηχανή, αλλά έπαιξε τον ρόλο του πρώτου DVD player για πολύ κόσμο.

Playstation2

 

Motorola Razr

Το Razr έδωσε στα κινητά τηλέφωνα στυλ. Έθεσε τα νέα στάνταρ για το Design, ωθώντας τους κατασκευαστές στο να κάνουν τα τηλέφωνα όλο και πιο λεπτά. Ήταν από τα καλύτερα σε πωλήσεις κινητά από το 2005 εώς το 2008 μέχρι που το iPhone το εκθρόνισε. Πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2004

Razr

 

Guitar Hero

Συνδέοντας μια πλαστική κιθάρα σε ένα Playstation έγινε μαζική τρέλα τραβώντας τους gamers και τους non-gamers, εξίσου. Εφόσον το franchise άρχισε το 2005, ο “ήρωας της κιθάρας” έχει κάνει πάνω από 2 δις πωλήσεις.

Guitar Hero

 

Apple iPhone

Το iPhone είναι το gadget της δεκαετίας. Πήρε στοιχεία από όλα τα άλλα gadget όπως iPod, Flip, Razr, Usb drive, Wii, και τα “έβαλε στην τσέπη μας”. Δεν είναι “δυνατό” όσο τα άλλα που αναφέραμε, αλλά θα γίνει και αυτό. Καθώς μπαίνουμε σε μια νέα δεκαετία το iPhone μας δείχνει τον καθαρότερο δρόμο για το τι θα ακολουθήσει.

iphone

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.