Ένας messenger για όλα. Trillian Astra – Digsby

Trillian Astra - Digsby

Οι περισσότεροι που γνωρίζω χρησιμοποιούν το Windows Live Messenger για να επικοινωνούν με τις επαφές τους στο MSN, ανοίγουν τον φυλλομετρητή (Chrome,Firefox,Internet Explorer) για να μπουν στο facebook ή στο twitter και τρέχουν ένα σωρό προγράμματα.
Υπάρχει λύση στον να μην χρησιμοποιούμε τόσα πολλά προγράμματα, 2 από αυτά που βρήκα και χρησιμοποίησα είναι το Trillian Astra και το Digsby.
Πρώτη φορά που χρησιμοποίησα το Trillian ήμουν 15 χρονών, δούλευα στην μηχανογράφηση ενός εργοστασίου και ο προγραμματιστής που είχε πολλούς λογαριασμούς Net Passport (σωστή ονομασία του MSN λογαριασμού) δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει απλώς το Msn έτσι χρησιμοποιούσε το Trillian και τα είχε όλα σε ένα
Από τότε για ένα διάστημα το χρησιμοποιούσα, το ξανά έβαλα πριν 6 μήνες και το είχα μέχρι εχθές, που βρήκα το Digsby και είπα να χρησιμοποιήσω και κάτι διαφορετικό, ας αναλύσουμε λίγο τώρα το Trillian και μετά το Digsby.


Trillian Astra

Το Trillian Astra είναι της Cerulean Studios μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε Windows, iPhone και μέσω Web. Για Mac είναι ακόμα σε δοκιμαστική έκδοση ακόμα, με λίγα επιπρόσθετα.
Το Trillian Astra, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να επικοινωνήσεις με τις επαφές σου από το MSN, Yahoo, MySpaceIP, AIM, Google Chat, ICQ, Jabber, Skype, IRC και να ελέγχεις όσα e-mail θες, όσους λογαριασμούς facebook και twitter θες και άλλα…
Το μοναδικό ελάττωμα που είδα σε όσο καιρό το χρησιμοποιούσα ήταν ότι για να χρησιμοποιήσω την webCam που χρειαζόμουν για το Skype έπρεπε να αγοράσω τον PRO λογαριασμό που είναι στα 25$.
Trillian Astra - Digsby

Digsby

Κάτι παρόμοιο με το Trillian Astra είναι και το Digsby. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε windows , σε mac και σε linux.
Με το Digsby μπορείς να επικοινωνήσεις μέσω των MSN, Yahoo, AIM, Google Talk, Facebook Chat, MySpace IM, ICQ, Jabber, ενώ μπορείς να βάλεις και e-mail να ελέγχεις όπως gmail, yahoo, hotmail, aol/aim και όποιο άλλο θες μέσω POP ή SMTP ή και IMAP. Για social networks υποστηρίζει τα Facebook, Twitter, MySpace, LinkedIn.

Trillian Astra - Digsby

Τόσο στο Trillian όσο και στο Digsby μπορείς να βάλεις όσου λογαριασμούς θέλεις από τους υποστηριζόμενους λογαριασμούς για Chat, e-mail ή για social networks. Μπορείς να τα μορφοποιήσεις με τα διάφορα themes και δυνατότητες που σου δίνουν.

2 thoughts on “Ένας messenger για όλα. Trillian Astra – Digsby”

  1. >κατά πόσο αξιόπιστα είναι και τα δύο ; έχω ακούσει για πολλές αναφορές maleware.Το astra που το δοκίμασα πολύ ύποπτο μου φάνηκε …ξέρεις είναι από τα προγράμματα που τα υποπτεύεσαι …τι να πω δεν ξέρω η γνώμη σου ;;;

  2. >Δεν ξέρω κατά πόσο αξιόπιστα είναι όπως δεν ξέρω κατά πόσο αξιόπιστο είναι το οποιοδήποτε λογισμικό που δεν είναι ανοιχτού κώδικα, έχουν γίνει αναφορές ακόμα και για τα windows ότι στέλνουν πληροφορίες, έπαψες να χρησιμοποιείς;; το Windows Live Messenger δεν κρυπτογραφεί τα μηνύματα (δεν ξέρω τα άλλα προγράμματα π χρησιμοποιούν αυτό το πρωτόκολλο αν τα κρυπτογραφούν) αλλά σχεδόν ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.
    Το astra όντως σε κινεί σε υποψίες, όχι όμως το astra αλλά τα Plugin, Ποιο plugin να εμπιστευτείς, άρα εκεί πάμε κ στα Plugin του Firefox αλλά και του Chrome και του Opera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.