Τεράστιο πρόβλημα ασφαλείας στα Windows 7/Vista

 

Τεράστιο πρόβλημα ασφαλείας στα Windows 7/Vista

Πρόκειται για μία τεράστια τρύπα ασφαλείας στα windows 7 και Vista. Αδυνατώ να καταλάβω πως αυτό το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται μετά από περίπου 3 χρόνια, όταν πρωτοβγήκαν τα Vista. Θα έπρεπε να έχει διορθωθεί την πρώτη βδομάδα. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν πάμε να κάνουμε sharing (κοινή χρήση αρχείων). Το ανακαλύψαμε, το επιβεβαιώσαμε και σας το παρουσιάζουμε. Συμβαίνει στα windows 7/vista x64, αν μπορεί κάποιος ας το επιβεβαιώσει και για τις 32bit εκδόσεις. Η συνέχεια στο video..

 

 

17 thoughts on “Τεράστιο πρόβλημα ασφαλείας στα Windows 7/Vista”

 1. >Δεν είναι κάτι νέο.. Αλλά από ότι βλέπω δεν έχει διορθωθεί ακόμα. Πολλοί επίσης αναφέρουν ότι σε παρόμοια συστήματα το sharing λειτουργούσε κανονικά ενώ σε άλλα παρουσιαζόταν το παραπάνω παράδοξο ας το πούμε.
  Μερικές αναφορές:
  http://www.windows7taskforce.com/view/1495
  http://www.vistax64.com/vista-networking-sharing/149437-when-i-share-desktop-folder-c-users-all-subfolders-sha.html
  http://social.answers.microsoft.com/Forums/en-US/w7security/thread/6f912ddb-139e-445a-89fe-863c6aebb510

 2. >Καταρχάς καλησπέρα και μπράβο για τα καταπληκτικά θέματα που βάζεις.Νομίζω ότι υπάρχει λύση .Καταρχάς όταν είσαι σε ένα δίκτυο και ο υπολογιστής σου PC1 έχει κωδικό όταν ο άλλος δει τον κοινόχρηστο δεν θα μπορέσει να μπει αν έχεις κωδικό .Αυτό το κάνεις από τα policies νομίζω .
  2 περίπτωση αν ο άλλος έχει άλλο λειτουργικό εκτός από 7 δεν μπορεί να δει τίποτα γιατί υπάρχει κωδικός στο Homegroup αλλά και δεν είναι τόσο εύκολο να επικοινωνήσουν xp με 7 αν δεν κάνεις κάποιες αλλαγές .Πρόχειρα στα λέω αυτά .Πάω να κάνω μια δοκιμή και είμαι παλύ εδώ

 3. >@Ανώνυμος: Παρουσιάζουμε το πρόβλημα με το sharing γενικότερα, δεν χρησιμοποιώ homegroup. Αν δεν υπάρχει κωδικός δεν υπάρχει και share, υπό προυποθέσεις… Γίνεται μια χαρά και χωρίς κωδικό, απλά βάζοντας κωδικό γλυτώνεις την ενεργοποίηση των sharing services.

  @AvenGer: Πολύ χρήσιμα τα links σου.

  Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει ότι γίνεται και σε x32 λειτουργικό σύστημα?

  Πραγματικά τραγικό να μην το διορθώνει η microsoft από το 2007!!

 4. >είμαι σε ένα workgroup με την ονομασία μύλο .οκ .έχω pc 1 με pass και pc 2 .Από το pc 2 όταν πάω να δω τους shared φακέλους του pc 1 δεν μπορώ θέλει Pass . οπότε δεν βλέπω πρόβλημα .Δεν ξέρω αν κάποιος δεν είναι στον ίδιο workgroup μήλο αν μπορεί να δει τους φακέλους .ανώνυμος ο ίδιος ..οκ

 5. >Ναι, έτσι λειτουργεί το sharing.
  Απλά αν κάνεις share εσύ ένα φάκελο στην πραγματικότητα θα κάνει share τα πάντα αν είσαι σε 7/vista.

 6. >ωραία …αν έχουμε δύο λειτουργικά με 7 και είναι στο ίδιο workgroup έχει κάποιος κωδικό στο κίτρινο πλαίσιο .Υπάρχει και άλλος τρόπος να δεις τους φακέλους ;;;

 7. >Άλλο homegroup και αλλο workgroup. Δεν γνωρίζω τι παίζει στο 1o. Το θέμα δεν είναι το sharing γενικά αλλά αυτό του αλλο ζητάς και άλλο γίνεται.

 8. >Σε αυτό που λες έχεις δίκιο …είναι μεγάλη βλακεία .Αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το sharing εφόσον υπάρχουν κωδικοί

 9. >Πώς δεν υπάρχει πρόβλημα????
  Είσαι σπίτι σου και θέλεις να μοιραστείς κάτι με κάποιον, γιατί να μπορεί να πάρει ΟΛΑ τα αρχεία σου αντί μόνο αυτά που θέλεις να δώσεις?
  Θέλεις να μοιραστείς μουσική και ο άλλος μπορεί να πάρει προσωπικές φωτογραφίες, εργασίες, σημαντικά δεδομένα.. Και το κυριότερο, μπορεί να τα σβήσει!!!

  Είσαι εταιρία και έρχεται ένας τεχνικός, συνδέει το laptop του και κάνεις share ένα φάκελο με δεδομένα να του δόσεις, γιατί να μπορεί να πάρει ΟΛΑ τα αρχεία της εταιρίας σου? ΓΙΑΤΙ να μπορεί και να ΣΒΗΣΕΙ όλα τα αρχεία της εταιρίας σου..?

  Είσαι στο σπίτι και θέλεις να κάνεις share ένα φάκελο με μουσική για να τον πάρεις από το iphone, γιατί ο αδερφός/ξάδερφος/θείος να μπορεί να πάρει ΟΛΑ σου τα προσωπικά δεδομένα που μπορεί να είναι και προσωπικές φωτογραφίες??

  ΠΡΟΒΛΗΜΑ δεν είναι το sharing γενικά ΑΛΛΑ το ότι ΑΛΛΟ ζητάς να μοιραστείς και άλλο μοιράζεσαι..

 10. >Εμενα μου δειχνει στους κοινοχρηστους φακελους τον σκληρο δισκο με ολα τα αρχεια..Αλλα δεν μπορω να το σβησω! Τι κανω;;

 11. >συμφωνω ότι μοιράζεται αρχεία και φακέλους που δεν θέλεις να βλέπει ο άλλος …αλλά απ αξ και έχεις βάλει password δύσκολα να το κάνει .Δοκίμασε το με άλλο pc και θα το δεις και μόνος σου .

 12. >@Ανωνυμος: Μην μπερδεύεσαι. Δεν μας ενδιαφέρει αν λειτουργεί το password στο sharing, αλλά για το ότι αντί να εκθέσουμε ένα φάκελο εκθέτουμε όλα τα προσωπικά μας δεδομένα.
  Επίσης όπως ανέφερα και πιο πάνω, μπορείς να κάνεις share ακόμα και ΧΩΡΙΣ password. Ας μην φεύγουμε από το θέμα.

 13. >σε αυτό το σημείο έχεις δίκιο (Δεν μας ενδιαφέρει αν λειτουργεί το password στο sharing, αλλά για το ότι αντί να εκθέσουμε ένα φάκελο εκθέτουμε όλα τα προσωπικά μας δεδομένα.)το άλλο που λες δεν το έπιασα (μπορείς να κάνεις share ακόμα και ΧΩΡΙΣ password) Αυτό το κάνεις σε όλα τα λειτουργικά έτσι δεν είναι;

 14. >Δίνεται η δυνατότητα να έχεις κοινόχρηστους φακέλους οι οποίοι είναι προσβάσιμοι ΧΩΡΙΣ κωδικό, ενώ ο λογαριασμός σου στα windows έχει κωδικό. Γενικά ΑΝ θέλεις βάζεις κωδικό στους κοινόχρηστους φακέλους και ΑΝ θέλεις τον συγχρονίζεις με αυτό των windows.

 15. >Να ρωτήσω κάτι άσχετο? Η πλαϊνή μπάρα που φαίνεται στα αριστερά στο video πως την βάζεις….

 16. Share = Σεερ (όχι Σέιρ)
  thanx anywayz….

  Πρώτη φορά που ακούω κάτι στα ελληνικά (κοινόχρηστος) και μου ακούγεται καλύτερα από την αγγλική ορολογία….

Leave a Reply

Your email address will not be published.