Έτσι ήταν η πρώτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή

Η πρώτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανήΑν είσαι λάτρης της φωτογραφίας, η παρακάτω ιστορία θα σε συναρπάσει. Το μηχάνημα της φωτογραφίας είναι η πρώτη ψηφιακή φωτογραφική που κατασκευάστηκε ποτέ.

Κατασκευάστηκε τον Δεκέμβρη του 1975 στα εργαστήρια της Eastman Kodak από έναν μηχανικό με το όνομα Steve Sasson. Όπως αναφέρει η Kodak στο blog της:

η φωτογραφική είχε φακό από μια μεταχειρισμένη επαγγελματική κάμερα Kodak Super 8 τα κομμάτια της οποίας τα πήραν από τον δεύτερο όροφο του κτηρίου όπου κατασκευαζόταν. Στο πλάι από το φορητό μαραφέτι, υπήρχε ένα φορητό τμήμα ψηφιακής εγγραφής σε κασέτα. Η συσκευή ήθελε 16 μπαταρίες Νικελίου-Καδμίου για να λειτουργήσει και περιλάμβανε εκτός των άλλων: μία νέου τύπου σειρά από ελεγκτές CCD, έναν μετατροπέα από αναλογικό σε ψηφιακό σήμα που πήραν από ένα ψηφιακό βολτόμετρο και 6 πλακέτες μεικτές με αναλογικά και ψηφιακά κυκλώματα. Αυτά είναι τα υλικά που συνέθεσαν την πρώτη φορητή ψηφιακή φωτογραφική.

Η φωτογραφική με συνολικό βάρος 3.6 κιλά, μπορούσε να τραβήξει ασπρόμαυρες φωτογραφίες ανάλυσης 0.01 megapixel (100 x 100) και τις αποθήκευε στην ψηφιακή κασέτα στο πλάι της συσκευής. Η αποθήκευση για κάθε φωτογραφία χρειαζόταν 23 δευτερόλεπτα.

Συσκευή αναπαραγωγής από το πρωτότυποΓια την αναπαραγωγή των φωτογραφιών, χρειαζόταν ένα ειδικό μηχάνημα επεξεργασίας, σε μέγεθος βαλίτσας, το οποίο μπορούσε να τις προβάλει στην οθόνη μιας παραδοσιακής τηλεόρασης, μιας και εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν οθόνες υπολογιστή. Σε αυτό οι 100 γραμμές δεδομένων (μία για κάθε γραμμή της φωτογραφίας) γινόταν 400 ώστε να δημιουργηθεί ένα σήμα προτύπου NTSC, το οποίο ήταν συμβατό για αναπαραγωγή,