Τοπ 10 των ιστοσελίδων που μπλοκάρουν οι εταιρίες

Using social sites while at work

Πρωί στο γραφείο.

Αφού έχεις φτάσει στο παραένα και χτύπησες την κάρτα σου, φτιάχνεις το καφεδάκι σου και πριν αρχίσεις την κοπιαστική (;) εργασία σου αποφασίζεις να ρίξεις μια ματιά στο Facebook. Μία, δύο προσπάθειες αλλα ο Browser συνεχίζει να βγάζει εκείνη την εκνευριστική σελίδα: “Ελέγξτε την συνδεσή σας στο internet κτλ κτλ”. Μαλώνετε με τον μηχανογράφο και τότε πέφτει ο κεραυνός, έχετε πέσει θύμα(;) της Blacklist.

Το openDNS δημοσίευσε το τοπ δέκα των ιστοσελίδων που μπαίνουν στη μαύρη λίστα των εταιρειών διότι πιστεύουν ότι μειώνουν την παραγωγικότητα των υπαλλήλων τους και βέβαια τα κέρδη τους, αν και τελευταίες αναλύσεις δείχνουν ότι λίγη ξεκούραση και διάλειμμα με το Facebook αυξάνει την παραγωγικότητα.

Η Μαύρη Λίστα

 1. Facebook.com — 23%
 2. MySpace.com — 13%
 3. YouTube.com — 11.9%
 4. Ad.Doubleclick.net — 5.7%
 5. Twitter.com — 4.2%
 6. Hotmail.com — 2.1%
 7. Orkut.com — 2.1%
 8. Ad.Yieldmanager.com — 1.8%
 9. Meebo.com — 1.6%
 10. eBay.com — 1.6%

Υπάρχει όμως και Whitelist.

Άλλες εταιρείες πάλι, χρησιμοποιούν πολύ πιο δραστικές μεθόδους, μπλοκάροντας εντελώς το Ιντερνετ, τα πάντα, και χρησιμοποιώντας τις whitelist δέχονται μόνο μερικές σελίδες να ανοίγονται και αυτό σε συγκεκριμένες ώρες. Οι σελίδες αυτές  είναι συνήθως:

 1. YouTube.com — 12.7%
 2. Facebook.com — 12.6%
 3. Gmail.com — 9.2%
 4. Google.com — 9%
 5. Translate.Google.com — 6.3%
 6. LinkedIn.com — 6%
 7. MySpace.com — 4.7%
 8. Skype.com — 4.6%
 9. Deviantart.com — 4.3%
 10. Yahoo.com — 3.9%

Ευτυχώς το odysonline.gr δεν είναι σε καμιά λίστα (ακόμη).

Κουλουράκια facebook και twitter

Κουλουράκια Facebook και Twitter

Μία φουρνάρισσα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είχε την ιδέα να φτιάξει αυτά τα κουλουράκια. Έχουν σχέση με το facebook και το twitter, μερικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και για προσκλητήριο γάμου. Όπως είναι φυσικό, έχουν κάνει θραύση. Οι διευθύνσεις και τα ονόματα που χρησιμοποιούνται δεν είναι αληθινά.

Ακολουθούν μερικές ακόμα φωτογραφίες με τα κοινωνικά κουλουράκια.

πηγή: iAmBaker

Η Χούντα στην Κίνα πάει σύννεφο. Λογοκρισία σε Facebook, Google, Yahoo, Twitter κτλ

Η Χούντα στην Κίνα πάει σύννεφο...

Διασταυρώνοντας πληροφορίες από πολλά άρθρα στο internet αποφάσισα να γράψω ένα μικρό άρθρο για την Δημοκρατία της Κίνας. Το κράτος με πληθυσμό το 20% του πλανήτη στο οποίο βασιλεύει η ελεύθερη σκέψη και η ελεύθερη έκθεση απόψεων. Φυσικά και ειρωνεύομαι.

Αδυνατώ να καταλάβω τον κόσμο που κατοικεί εκεί. Πως αντέχουν τέτοια καταπίεση, τους βάζουν να ζουν σε άθλιες συνθήκες, ισχύει η θανατική ποινή ακόμα και για χρέη κάτω των 20.000€. Η λογοκρισία πάει σύννεφο αλλά όλοι περηφανεύονται ότι αυτή η χώρα πάει μπροστά.

Έχετε δει ποτέ Κινέζο στο Facebook?

Και ούτε θα δείτε μιας και είναι μπλοκαρισμένο. Όπως επίσης και τα youTube, Twitter, Flickr, Tumblr και πολλά πολλά ακόμα. Από δημοσιογραφικές σελίδες είναι αποκλεισμένες: Τα νέα των Ηνωμένων Εθνών (site), η Deutsche Welle, το Wired.com. Παλαιότερα ήταν και η New York Times, ευτυχώς όχι πλέον.

Η Χούντα στην Κίνα πάει σύννεφο...

Εκτός από τις παραπάνω, αποκλεισμένες είναι και οι: Διεθνής Αμνηστία, Human Rights Watch, Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα, Technorati, Plurk, WebShots, Dailymotion, Metacafe.

Αποκλεισμένες μέχρι το καλοκαίρι του 2009 ήταν το Yahoo, το gMail και το Hotmail.

Εκτός το IMDB

Από προχτές αποκλείστηκε και το imdb.com , επειδή μπορούσαν οι ελεύθεροι Κινέζοι πολίτες να βρούνε πληροφορίες για την ταινία “When The Dragon Swallowed The Sun” η οποία σχετίζεται με τον Δαλάι Λάμα και τους Θιβετιανούς που προσπαθούν να ελευθερώσουν το Θιβέτ από την Κίνα..

Έξω και η Google από την Κίνα

Στις 12 Ιανουαρίου στο επίσημο blog της google, η εταιρία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση της Κίνας για θέματα λογοκρισίας των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης. Continue reading

Σύνδρομο Διάσπασης Προσοχής

 

Σύνδρομο Διάσπασης Προσοχής...

Μέχρι το 2000 τα πράγματα ήταν απλά.

Ήθελες να συγκεντρωθείς σε μια συγκεκριμένη εργασία (διάβασμα, ταινία, ξεκούραση, συζήτηση κτλ) και οι μόνες διακοπές που είχες μπορεί να προερχόταν από το σταθερό σου τηλέφωνο και από 4-5 mails μέσα στην μέρα.

 

10 χρόνια μετά..

Η κατάσταση για έναν επαγγελματία ή φοιτητή, έχει ως εξής: Continue reading