1997 όταν η Microsoft έσωσε την Apple

Το έτος είναι 1997 και η Apple προσπαθεί να κρατηθεί ανοιχτή, τα έξοδά της πολλά και τα έσοδα ελάχιστα. Την περίοδο εκείνη η χρηματιστηριακή της αξία της Microsoft είναι πενταπλάσια. Άλλωστε η Apple έπεφτε συνεχώς από το 1989, όταν για τελευταία φορά ήταν πιο ισχυρή από την Microsoft.

Ο τότε CEO της, Steve Jobs, καταφέρνει το αδύνατο. Με αξιοσημείωτη δεξιοτεχνία, που πολλοί χαρακτήρισαν “απατεωνιά”, καταφέρνει τον Bill Gates της Microsoft να πει το οκ. Η συμφωνία περιλάμβανε βοηθητικό πακέτο 150 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Apple με αντάλλαγμα μετοχές στην Apple, χωρίς δικαίωμα ψήφου στο συμβούλιό της, καθώς και με τη διαβεβαίωση ότι η Microsoft θα υποστηρίζει το Microsoft Office για το OS X για 5 χρόνια.

Επιπλέον, η Apple συμφώνησε να αποσύρει μηνύσεις για αντιγραφή της εμφάνισης των Windows από το OS X, καθώς και για την επιλογή της Microsoft να έχει προεγκατεστημένο τον Internet Explorer στα windows.

Η κίνηση αυτή του Jobs έχει χαρακτηριστεί από τις πιο δεξιοτεχνικές απατεωνιές του. Ακολουθεί η παρουσίαση στο κοινό της συμφωνίας. Δείτε με τι μίσος και ικανοποίηση δημοσιοποιεί ο Jobs την συμφωνία.

Σήμερα, η Apple είναι πιο πάνω από την Microsoft, και με χρηματιστηριακή αξία που την βάζει στην δεύτερη θέση στον δείκτη Standard & Poor’s 500, αμέσως μετά τον πετρελαϊκό κολοσσό Exxon Mobil Corp.

Το Σπίτι του Bill Gates

 

Το Σπίτι του Bill Gates

 

Το Σπίτι του Bill Gates

 

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε ποιος είναι ο B.Gates. Αναρωτηθήκατε ποτέ όμως που μένει?

Το φτωχικό του κοστίζει 200 εκ. δολάρια και έχει 991,000$ φόρο (ετήσια).
Το σπίτι αποτελείται από 4,600 m² (το δικό μου είναι μόλις 92m²!!), χωρίς τα γκαράζ, τις αποθήκες και τα λοιπά κτήρια.

Κατά την είσοδό του, ο επισκέπτης, παίρνει μία ηλεκτρονική κάρτα που στέλνει μηνύματα στο σπίτι για να ρυθμίσει την επιθυμητή θερμοκρασία, την προτίμηση στη μουσική, το φωτισμό και άλλες συνθήκες σύμφωνα με τις συνήθειες του ατόμου!

Η κύρια πισίνα είναι 5.1 × 18.2 και έχει υποβρύχιο σύστημα ήχου!

Το χερούλι της κάθε πόρτας έχει σχεδιαστεί με χρήση μηχανήματος CNC με οδηγίες του κ.Gates και κάθε πόρτα κοστίζει περίπου 2.000$!!

Η άμμος στην παραλία, που βρίσκεται στην λίμνη Washington, εισάγεται από ένα τροπικό νησί στην St. Lucia!! (έλεος!!)

Περισσότερα από 64 χιλιόμετρα οπτικών ινών υπάρχουν μέσα στους τοίχους του σπιτιού!!

Το Γκαράζ χωράει περισσότερα από 30 αυτοκίνητα!

Το σπίτι χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί 7 χρόνια!!

Το σπίτι του Bill Gates και αρκετά από τα καταστήματα της Apple σχεδιάστηκαν από τον ίδιο αρχιτέκτονα (Bohlin Cywinskey Jackson) !

Για όσους θέλουν να του στείλουν γράμμα, η διεύθυνση είναι 1835 73rd Ave NE, Medina, WA 98039.

Περισσότερες φωτογραφίες του φτωχικού εδώ.
Μπορείτε επίσης να δείτε το σπίτι από το Google Maps κάνοντας Click εδώ.