Links

Χάρτης για την Κίνηση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη έχει αποκτήσει το δικό της δίκτυο ελέγχου κίνησης στον Περιφερειακό της πόλης. Το σύστημα που κατασκευάστηκε από ιδιωτική εταιρία σε συνεργασία με τους φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου, επιτρέπει την πρόσβαση στο κοινό. Από εκεί μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί για την κίνηση στον περιφερειακό της πόλης, για τις λωρίδες κίνησης, τυχόν ατυχήματα, ακόμα και για τον καιρό (ομίχλη κτλ).

Πρόσβαση στο σύστημα μπορείτε να αποκτήσετε από αυτή τη σελίδα. Δεν υπάρχουν περιορισμοί και η χρήση της είναι δωρεάν. Επιπλέον, υπάρχει και ειδική έκδοση για κινητά τηλέφωνα στα οποία μπορεί να εμφανιστεί απευθείας εικόνα για συγκεκριμένο σημείο, κάνοντάς το σύστημα διαθέσιμο ακόμα και στα πρώτα κινητά με browser.

Ραδιοφωνικοί Σταθμοί Θεσσαλονίκης

Ακούστε live

τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης. Για την αναπαραγωγή θα χρειαστείτε Windows Media Player ή Winamp. Αν κάποιος σταθμός δεν λειτουργεί για αρκετή ώρα ενημερώστε μας να το διορθώσουμε.

ΣταθμόςΣυχνότηταWebsiteΑκούστε τώρα
89 Rainbow89.089rainbow.grListen live
Zoo Radio90.8zooradio.grListen live
Imagine89.7imagine897.grListen live
Venus91.1911.grListen live
Όλα FM91.4olafm.grListen live
RSO91.7rso.grListen live
Bet FM92.8arisfm.grListen live
Ράδιο Έκφραση92.4fm-ekfrasi.grListen live
Heart FM93.1heartfm.grListen live
Μύθος στα FM93.4mythosradio.gr
Λυδία Fm94.2radiolydia.comListen live
Ράδιο Θεσσαλονίκη94.5rthess.grListen live
Ερωτικός fm94.8eroticos.grListen live
CosmoRadio95.1cosmoradio.grListen live
Αθλητικό Metropolis95.5metropolisradio.grListen live
ΕΡΤ3 – 2ο Πρόγραμμα96.3deytero.grListen live
Σ’ αγαπώ96.1sagapo961.grListen live
Παλμός96.5palmos965.grListen live
Velvet96.8velvet968.grListen live
Star FM97.1starfm.grListen live
Ant1 FM97.5ant1fm.net
Απόδοση Fm98.7athlitikanea.grListen live
Ράδιο 199.099fm.grListen live
Ράδιο Έκρηξη99.7ekrixifm.gr
FM 100100.0fm100.grListen live
Republic100.3republicradio.grListen live
Δίεση101.3diesi.grListen live
Καλαμαριά Fm101.7kalamariafm.grListen live
102 FM – ΕΡΤ3102.0ert3.grListen live
Ράδιο Ακρίτες102.3akritestoupontou.grListen live
Plus radio102.6plusradio.grListen live
Sport103.0sportouvorra.grListen live
Studio 3103.5studio3.grListen live
RockRadio104.7rockradio.gr
1055 Rock105.51055rock.grListen live
Real Fm107.1real.grListen live
Libero107.4libero.fmListen live
Sunshine107.7sunshinefm.grListen live
1431ΑΜ1431.01431am.orgListen live

2 λεπτά ηρεμίας!

Είστε αγχωμένος; Τα προβλήματα γεμίζουν το μυαλό σας; Να μια ιστοσελίδα στην οποία μπορείτε να ακούσετε τούς ήχους της θάλασσας και να χαλαρώσετε. Προσοχή όμως γιατί αν αγγίξετε το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο ο χρόνος ξεκινάει απο την αρχή. Ελάτεεεε 2 λεπτάκια είναι μόνο!

Πόσο ισχυρός είναι ο κωδικός σας?

Πόσο ισχυρός είναι ο κωδικός σας?

Παρά τις πάμπολλες προειδοποιήσεις να μην χρησιμοποιούμε τον ίδιο κωδικό για όλους τους λογαριασμούς μας, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε έναν κωδικό για όλα, ή παραλλαγές αυτού για τον πολύ απλό λόγο ότι πολλούς κωδικούς είναι δυσκολότερο να τους θυμόμαστε.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία για να δοκιμάσουμε πόσο ισχυρός είναι ο κωδικός μας είναι η σελίδα howSecureIsMyPassword.net. Η διαδικασία είναι απλή: Βάζουμε έναν κωδικό και η σελίδα μας ενημερώνει για το χρόνο που θα χρειαζόταν ένας προσωπικός υπολογιστής για να τον βρει, αν έψαχνε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς χαρακτήρων (brute force attack).

Δημιούργησε ελπίδα μέσα από την απελπισία του

Δημιούργησε ελπίδα μέσα από την απελπισία του

Δεν μπορούσε να το φανταστεί ούτε ο ίδιος. Οταν ξεκίνησε το μπλογκ με τίτλο «1000awesomethings» (1.000 φοβερά πράγματα), δεν του περνούσε από το μυαλό ότι καθημερινές απολαύσεις όπως η ζεστή μυρωδιά του αρτοπωλείου, η κρέμα στον καφέ και τα βρεγμένα από τη βροχή μαλλιά θα συγκινούσαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Πριν από δύο χρόνια, ο Νιλ Πασρίτσα, ένας 30χρονος που τότε ζούσε στη Βοστόνη των ΗΠΑ, διένυε μια από τις πιο δύσκολες φάσεις της ζωής του. Ο καλύτερός του φίλος είχε αυτοκτονήσει και ο γάμος του όδευε προς ένα άδοξο τέλος. Ενα βράδυ, την άνοιξη του 2008, βουτηγμένος στη θλίψη και νιώθοντας πολύ μόνος, έκατσε μπροστά στον υπολογιστή του αναζητώντας διέξοδο από την δυσάρεστη πραγματικότητα.

Η ανταπόκριση

Ετσι ξεκίνησε το μπλογκ του, σχολιάζοντας χιουμοριστικά κάτι τόσο συνηθισμένο όσο το… μπρόκολο και συνέχισε γράφοντας κάθε μέρα για κάτι «φοβερό», κάτι μικρό που μας κάνει να χαμογελάμε και να αισθανθούμε καλύτερα: το περπάτημα στο γρασίδι χωρίς παπούτσια, το χιόνι, το παλιό τζιν που μπορούμε ακόμη να φορέσουμε, η στιγμή στις διακοπές που ξεχνάμε τι μέρα είναι…

Η ανταπόκριση υπήρξε εντυπωσιακή. Το μπλογκ έχει πλέον πάνω από 17,8 εκατομμύρια επισκέψεις, έχει βραβευθεί, έχει γίνει βιβλίο και τραγούδι, ενώ ο ιδρυτής του αποδεικνύεται περιζήτητος ομιλητής και φιλοξενούμενος πολλών γνωστών μέσων, από το «CNN», το «BBC» και το «CBS» μέχρι τους «Times» και την «Guardian».

Οπως λέει και ο ίδιος, η επιτυχία του μπλογκ τον εξέπληξε: «Δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση. Δεν πλήρωσα για υπηρεσίες μάρκετινγκ, αλλά όσο περνούσε ο καιρός, φίλοι έστελναν την ιστοσελίδα σε άλλους φίλους και τώρα λαμβάνω κάθε μέρα περίπου 40 ή 50 emails και γράμματα από όλο τον κόσμο. Εφηβοι με τάσεις αυτοκτονίας μου λένε ότι το μπλογκ τούς κάνει να χαμογελούν, ασθενείς από νοσοκομεία μου λένε ότι τους θυμίζει αυτά που είναι σημαντικά και κυρίως υπάρχουν εκείνοι που απλώς επικοινωνούν για να μου πουν τι θεωρούν οι ίδιοι φοβερό (awesome)».

Το μπλογκ «1000awesomethings» αποτέλεσε αφορμή για να εκδοθεί αυτή την άνοιξη το βιβλίο με τον τίτλο «The book of awesome», που κυκλοφορεί σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Κορέα, Νέα Ζηλανδία, Βρετανία, Γερμανία και Ολλανδία. Το δεύτερο βιβλίο βασισμένο στο μπλογκ αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2011.

«Καταγράφω τα θετικά της ζωής»

Ο ιδρυτής του 1000awesomethings εξηγεί την παγκόσμια απήχηση του μπλογκ: «Είμαστε περιτριγυρισμένοι από φοβερά πράγματα. Πρόκειται για απλές, μικρές, εμπειρίες που προσφέρονται εύκολα, δωρεάν και που όλοι λατρεύουμε. Υποθέτω ότι αυτές οι μικρές στιγμές κάνουν τη μεγάλη διαφορά στις ζορισμένες και παραγεμισμένες ζωές μας. Εγώ απλώς τις καταγράφω», μας λέει ο Νιλ Πασρίτσα. Ενα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας βέβαια οφείλεται στον ζωντανό τρόπο γραφής αλλά και στις έξυπνες φωτογραφίες τις οποίες επιλέγει για να «ντύσει» τα κείμενά του. Κάποια από αυτά θα μπορούσαν να λειτουργήσουν λυτρωτικά για? ομοιοπαθούντες.

«Ολοι μας θα φάμε χαστούκια. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, αλλά ξέρουμε ένα πράγμα: δεν πρόκειται να πάνε όλα όπως τα σχεδιάσαμε», γράφει σε ένα σημείο ο Νιλ και αλλού συμβουλεύει: «Οταν τα άσχημα νέα σού πιέζουν τους πνεύμονες και το βάρος του κόσμου σε σπρώχνει προς τον βυθό, να προσπαθείς πάντα να αναπνέεις επικεντρώνοντας στα θετικά… Η ζωή είναι πολύ μικρή για να κολυμπάς συνέχεια στα βαθιά και έτσι, όταν πληγώνεσαι, να θυμάσαι να κοιτάς στο τέλος του τούνελ και να αφήνεις τα φώτα να σε οδηγούν παρακάτω».

Ο Nil μιλά για τον Nil

«Μ’ αρέσει η κρύα πλευρά του μαξιλαριού»

«Ζω στο Τορόντο του Καναδά. Είμαι ένας βαρετός τύπος 30 ετών που δουλεύει σε ένα γραφείο στα προάστια, τρώει παγωμένο σουβλάκι για βραδινό και χρειάζεται να πηγαίνει πιο συχνά στο γυμναστήριο. Είμαι ένας συνηθισμένος τύπος που του αρέσει η μυρωδιά της βενζίνης, η κρύα πλευρά του μαξιλαριού και το να ξυπνώ και να συνειδητοποιώ ότι είναι Κυριακή».

Ο Νιλ άρχισε να καταγράφει τα φοβερά πράγματα της καθημερινότητας, ξεκινώντας από το νούμερο 1.000 και μετρώντας αντίστροφα. Σήμερα βρίσκεται στο νούμερο 448. Μερικά από τα «φοβερά πράγματα» που έχουν φιγουράρει στο μπλογκ του www.1000awesomethings.com είναι τα παρακάτω:

  • όταν ένας συνάδελφος εξελίσσεται σε πραγματικό φίλο
  • όταν ανοίγεις ένα βιβλίο ακριβώς στην σελίδα που έψαχνες
  • όταν οι ηθοποιοί σε μια ταινία επισκέπτονται κάποιο μέρος που ξέρεις
  • το να μην κάνεις τίποτα όλη μέρα
  • το να τραγουδάς στο αυτοκίνητο, επιστρέφοντας από μια συναυλία
  • το να διαλέγεις τη σειρά που κινείται πιο γρήγορα στο σουπερμάρκετ
  • το να βλέπεις κάποιον να γελά στον ύπνο του
  • οι συγνώμες δίχως λόγια

Είμαι ένας βαρετός τύπος, 30 ετών, που δουλεύει σε ένα γραφείο στα προάστια και τρώει παγωμένο σουβλάκι

Το «The Book of Awesome», κυκλοφορεί σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Κορέα, Νέα Ζηλανδία, Βρετανία, Γερμανία και Ολλανδία. Την άνοιξη του 2011 ο Νιλ Παστρίτσα αναμένεται να κυκλοφορήσει και δεύτερο βιβλίο βασισμένο στο μπλογκ.

πηγή: ethnos

Αναζήτηση Ιών και Malware μέσα σε σελίδες

Αναζήτηση Ιών σε σελίδες

Νέοι Ιοί κάνουν την εμφάνισή τους κάθε μέρα, συχνά προσβάλουν σελίδες που δεν κινούν υποψίες. Η επίσκεψη σε μία μολυσμένη σελίδα μπορεί να αποβεί μοιραία για τον υπολογιστή μας. Μία μολυσμένη σελίδα μπορεί να μολύνει υπολογιστές, αρχεία torrent ή μηνύματα email. Είναι εύκολο να ελέγξουμε μία σελίδα για ιούς και malware μέσα από την διεύθυνση URLVoid.com.

Η υπηρεσία θα ελέγξει την σελίδα που θα ζητήσουμε και μέσα σε δευτερόλεπτα θα μας δώσει πληροφορίες για αυτήν όπως IP διεύθυνση, χώρα και άλλες πληροφορίες και θα μας ενημερώσει για το αν είναι “καθαρή” από ιούς. Η αναφορά που δημιουργείται μετά την αναζήτηση περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες όπως τις αναφορές από τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για τον έλεγχο, τα οποία περιλαμβάνουν τα Google Diagnostic, BrowserDefender, McAfee SiteAdvisor και Norton SafeWeb.

Φυσικά και δεν υπάρχει υπογραφή ότι η σελίδα θα είναι καθαρή αλλά είναι ένας καλός τρόπος να ελέγχουμε περίεργες σελίδες. Μετά την αναφορά, παραθέτονται και σελίδες οι οποίες έχουν προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό.

Αναφορά ελέγχου για το blog μας.
Αναφορά ελέγχου για το blog μας.

Προστατευτείτε με 40 διαφορετικά antivirus!

Προστατευτείτε με 40 διαφορετικά antivirus !

Το Virustotal είναι μια δωρεάν υπηρεσία στο internet που λειτουργεί σαν antivirus. Ελέγχει, μέσω upload, ύποπτα αρχεία, ανιχνεύει ιους , worms, trojans , και όλων των ειδών malware και spyware. Παράλληλα ελέγχει τα αρχεία που επιλέξατε με 40 διαφορετικά antivirus, anti-malware και anti-spyware (Avast, Sunbelt Software, Norton και άλλα 36).

Στην πράξη

Λάβαμε ένα αρχείο το οποίο το antivirus πρόγραμμά μας δεν εντόπισε σαν κακόβουλο, αλλά εμείς έχουμε τις επιφυλάξεις μας. Σε αυτή την περίπτωση μας είναι χρήσιμη αυτή η υπηρεσία. Στέλνουμε τα αρχεία που θέλουμε και αυτά ελέγχονται από όλα τα γνωστά προγράμματα εντοπισμού κακόβουλων προγραμμάτων και ενημερωνόμαστε για το αν είναι “καθαρά” η όχι.